Областният управител на Пловдив посети "Црънча" с Херо Мустафа и Драгомир Заков

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (1)
21:30 / 12.05.2022
1771
Имах честта днес да проследя демонстрациите на способности на военнослужещите от Съвместното командване на специалните операции (СКСО), които участват в многонационалното учение "Trojan Footprint 22“, и на техните колеги. А всичко, което видях днес от българските военнослужещи, участващи в учението, изпълва с гордост! Това написа в официалната си страница областният управител на Пловдив Йордан Иванов.

Учението се провежда на територията на 13 държави – домакини. В България участват военнослужещи от съюзническите армии на Великобритания, САЩ, Румъния, на Грузия, като общият им брой достига до 300, от които българските военни са до 170.

Демонстрациите се проведоха на учебно-тренировъчния комплекс "Црънча“. Домакини на бяха министърът на отбраната Драгомир Заков, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев, от когото получих почетния знак на многонационалното учение "Trojan Footprint 22“. На събитието присъства и извънредният и пълномощен посланик на САЩ у нас Н.Пр. Херо Мустафа, както и дипломати от мисиите на останалите страни, чиито въоръжени сили участват.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).