ОП "Градини и паркове": Небет тепе се почиства всекидневно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:12 / 23.08.2021
2320
Всички кошчета, както и цялото пространство на Небет тепе, са почистени от отпадъци. Това заяви заместник-директорът на общинското предприятие "Градини и паркове“, което поддържа чистотата на тепето, инж. Николай Чунчуков след спешна проверка по повод публикацията "Пловдивчанка: Срам ме е! За пореден път се изложихме пред света“.

По думите му емблематичният хълм, който привлича стотици пловдивчани, български и чуждестранни туристи, се почиства всекидневно. Дори в почивните дни има дежурни екипи. Нелицеприятната гледка, споделена от авторката на сигнала, може да се е получила след едновременното присъствие на много хора там, но със сигурност не е останала дълго време.

По повод другите твърдения в публикацията заместник-директорът на "Чистота“ Николай Георгиев е категоричен, че съдовете за смесен битов отпадък тип "бобър“ се обслужват всеки ден – и в делник, и в празник. Бетонните кошчета по улиците и автобусните спирки също се чистят всекидневно.

Цветните пластмасови контейнери за разделно събрани отпадъци от опаковки се обслужват по утвърден график, договорен от Община Пловдив с рециклиращите фирми, като "Чистота“ събира и транспортира отпадъка – 3 пъти месечно пластмасови, хартиени и метални опаковки, веднъж в месеца – стъклени опаковки.  

Общинското предприятие няма отношение към поставените контейнери за разделно събиране на дрехи и текстил.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).