ОИ "Старинен Пловдив" представя реалистичната живопис на Димитър Хаджиангелов в Балабанова къща

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:05 / 29.09.2023
855
Общински институт "Старинен Пловдив“ в партньорство с  Градски исторически музей – Самоков представят живописни платна на известния творец Димитър Хаджиангелов. Откриването на изложбата е на 1 октомври 2023 г. (неделя) в Дълбока зала на Балабанова къща от 17:30 ч.

Изложбата е озаглавена "Пейзаж“, а творбите въздействащо представят предпочитаните теми в творчеството на художника – природни импресии и красотата на югозападна България с нейния специфичен облик.

"Творбите са работени основно през последната година. Старите къщи, планинските импресии и техният колорит разкриват непреходното очарование на реалистичната  живопис – нещо, което напоследък сякаш  изглежда забравено“, споделя авторът.

Експозицията продължава до 10.10.2023 г. с вход свободен.

Димитър Хаджиангелов е роден е през 1960 г. в Гоце Делчев. Възпитаник е на НХГ "Илия Петров“ и Национална художествена академия в София, специалност "Керамика“. Има 10 самостоятелни изложби в страната, участник е в редица форуми в България и чужбина.

Димитър Хаджиангелов твори в различни жанрове – живопис, керамика, скулптура. Негови монументални проекти са паметникът на Васил Левски в родния му град, монументалната полихромна мозайка "Гала Плацидия“ в СПА комплекса "Белчински извор“, керамичните икони в к-с "Цари Мали град“ и др. Предпочитани теми в творчеството му са природата и възрожденската архитектура от Пиринския край и Родопите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Открили са в багажа на пътник на летище "Пловдив" 12 800 къса циг...
Пловдив област: ПП-ДБ изпадна на четвърто място при близо 75% обр...
Министър Цоков открива нова зала в ПУ
Ето резултатите при 75,21% обработени протоколи в Пловдив град
Събитие 18+ ще се проведе в най-големия музей в Пловдив
Млад мъж, работещ в "Лидл", направи покупка за 400 лева от "Алея ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).