Ново от "Мтел"! Задължително се запознайте с последната им стратегия!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
21:31 / 20.02.2018
27142
Включване на нов абонат към кабелна или сателитна телевизия и домашен интернет вече се подлага на тест за благонадеждност, както при кандидатстване за кредит. Ако се окаже рисков, от клиента се иска предварителен депозит, който стига до 175 лева. Новата практика е въведена отскоро от компанията "Мтел", която преди година се сля с кабелния оператор "Близу". 

Оттам обясняват хода си със загубите, които понасят от предоставени на абонатите устройства, които после са се отказали от услугите на фирмата, но не са върнали апаратите. В етномахалите, където има много движение към чужбина и обратно, клиенти заминават, без да уредят договорните си отношения. При липсата на плащания за текущите месечни сметки сигналът се прекъсва, но устройствата си остават в дома на клиента. Компаниите имат и друг проблем - абонати решават направо да вземат устройства със себе си зад граница.

За да се презастрахова за такива ситуации, всяка заявка за ново включване към услугите в момента се препраща към специален екип в централата на компанията. Там се преценява доколко бъдещият клиент е стабилен. На гишето го питат и дали работи.

Така, подобно на кредитните компании, които правят проверка на доходите и платежоспособността, преди да отпуснат желаната сума, и доставчиците на телевизия и интернет си преценяват абонатите. Според "профила" се определя и какъв депозит те да внесат при сключването на договора. Информация за сумата се връща заедно с потвърждението на заявката.

По този начин само ще си изгонят клиентите, негодува абонат от "Столипиново", от когото поискали 175 лева депозит. Макар че фирмата поема ангажимент да върне тези пари след 3 месеца, мъжът не е склонен да ги брои предварително.

На още 6-7 човека от махалата били поставени същите условия. Когато мъжът реагирал, служителките му отговорили, че и другите доставчици вече събират депозити. В други офиси на същата компания исканите от клиентите депозити са в размер около 60 лева. За някои абонати пък потвърждението на заявката идва без допълнително условие за депозит за приемника и рутера.

Проверка показа, че доставчиците в Пловдив по различен начин са решили въпроса с депозита. Ако сключат безсрочен договор, абонатите на N3 също трябва да внесат предварително депозит, който според вида на предоставените устройства е между 90 и 120 лева. Ако договорът е за година, няма депозит.

За срочните договори на DS Corporation включването също е безплатно, а за безсрочните се събира само инсталационна такса. Включването на нов абонат на "Булсатком" става срещу такса, чийто размер се определя от избрания план, съобщава "Марица".


Виж коментарите (2)

Още по темата (543):
09.04.2019 Фейсбук върна страницата на Карбовски, той благодари на хиляди
05.01.2019 Пловдивски сервитьор вбеси Слави Трифонов, шоуменът полудя!
28.09.2018 Пребитата красавица Михаела не иска да вижда майка си
24.09.2018 Пловдивски национал се сгоди за русо изкушение от Нова ТВ
02.08.2018 Лудо влюбен в Нели Рангелова полицай й опростил глоба
01.08.2018 Нова изненада на музикалната сцена! Момче пробва да надмине Гери-Никол
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).