Новите българи на плаж - шумни, нагли и винаги с права! Трябва ли все да мълчим?

Автор: Васил Динев
Коментари (42)
10:05 / 27.07.2018
78867
Новите българи на плажа в Баня - така читателка на Plovdiv24.bg озаглави сигнала си до нашата медия. Ето защо: "Здравейте, пиша ви по повод наболял и сериозен проблем с градския плаж в Баня. От няколко лета моето семейство и много други посещаваме този плаж. Много е хубаво - големи поляни и високи красиви дървета. Но най-доброто нещо там е минералната вода, тоест нейните свойства. Много лековита за опорно-двигателния апарат, травми, наранявания. Плажът е голям и широк, има общо три басейна - голям, среден и детски. Персоналът е много грижовен към остарялата база, но и не може може да се справи с проблема "циганин".

Знам, че това е огромна и пиперлива тема, но трябва да се говори, трябва да се знае и надявам се да се вземат някакви мерки от страна на компетентните властимащи органи, поне да може да водим децата си събота и неделя на спокойствие на плаж, както и да се лекуваме. Ще опиша накратко какво точно се случва и поне успях този път и да ги снимам. Обикновено ходим всяка неделя на плаж, защото през седмицата сме на работа. Какво се случва около 13 -14 часа? Пристигат на тумби от по 10-12 цигани.

Влизат навсякъде по басейните, без да спазват елементарни правила за хигиена - мръсни и с дрехи, с чехли, по долно бельо, дълги пусната коси, препират някоя дрешка във водата и простират да изсъхне, скачат като диваци, въпреки че е забранено, викат, говорят на висок глас и не можеш да чуеш дори и собствените си мисли. Плажът се превръща в голям боклукчийски кош. Но най-важното е че те имат права. В момента, в който им направиш забележка, или не те чуват, или ти отговарят, че си били платили и имат права и няма да напуснат плажа. Държат се като сган, паплач.

Персоналът не може да ги изгони, защото те са много, един човек се води охрана и то е логично, че не може да се справи. А в детския басейн пък какво чудо е - въпреки забраната възрастни да влизат във водата, по няколко са вътре, и то с дрехите. И така приятният плаж се превръща в един истински кошмар - започваш да се караш, да викаш на помощ персонала, а те се опитват по всякакъв начин да помагат и да въвеждат ред, но с един човек охрана, не мисля, че стават нещата. На плажа има много възрастни, болни хора и деца и понеже средният басейн е лечебен, всички идват за това да облекчат болките си и да починат, и да изкарат един приятен ден със семейството си.

Всички знаят за този проблем и явно всички си мълчат, обръщам се към вас, за да дадете гласност за случващото се, дано някой от имащите власт да направят нещо по този въпрос. Заповядайте в събота и неделя, снимайте и вижте какво се случва.

Може би някой ще си зададе въпроса защо си причинявам всичко - има и други плажове. В Баня има още два хотела с много хубав плаж, но през летния сезон са доста натоварени и постоянно няма свободни места, пък и капацитетът им не е голям и основно са насочени към гостуващите на хотела.

От друга страна, лечебният басейн на градския плаж е с по-големи размери и е насочен именно за хора, които имат здравословни проблеми, като мен и много други. И не на последно място нали сме българи и това е направено за нас. И тук стигам до основните въпроси: Ние имаме ли права? Къде са ни правата? В България ли живеем? Трябва ли все да си мълчим? Надявам се някой да чуе"...

Виж коментарите (42)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).