Нови детайли от драмата с пловдивската ученичка, която избяга, за да се самоубие

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
21:00 / 24.09.2020
81545
Припомняме, че вчера само два часа, след като изчезна 18-годишната София Васева, ученичка от руската гимназия в Пловдив, беше намерена във влака за Стара Загора.   

Оказало се, че пътувала към баба си, където имала намерение да сложи край на живота си, споделят разследващи. София изпаднала в депресия от известно време. Не й харесвал животът, нито възпитателните методи на майка й, притеснявала се за предстоящия бал и всичко й оказвало негативно влияние върху психиката, споделят нейни познати. 

Явно не издържала и взела най-тежкото решение - да сложи край на живота си. Рано сутринта вчера девойката тръгнала на училище, но дори не се появила в него. Именно заради това класната й незабавно звъннала на майка й и споделила, че София не е на училище, пише "Телеграф". .

Разтревожената родителка незабавно подала сигнал в полицията, след което се прибрала да чака новини вкъщи.  Там открила оставеното писмо от дъщеря си. В него момичето описало, че всичко й е дотегнало и моли майка си да й прости. 

Само за два часа издирвачите засекли, че Ватева пътува във влака за Стара Загора, където имала баба. Било съобщено на всички полицейски постове и така екип на жандармерията открил София.

На гарата пристигнала майката, при която тя останала да живее след развода на родителите си, заедно с психолози от Института на МВР. В разговор момичето се опомнило и съжалило жестоко за постъпката си. Със зрелостничката ще работят психолози.

Виж коментарите (23)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).