Нова безименна улица става "Гербер"?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
09:05 / 22.12.2009
3330
Една от двете новоизградени улици в "Източен" е все още без име. Появи се върху пустеещо от години място към тупика на "Богомил" и "Славянска", като ги свърза.

"Хора от квартала предложиха име на цвете. Има улици "Ален мак" и "Ружа". Защо да няма и "Гербер"?" - обясни кметът Петър Петров пред репортера на Plovdiv24.bg.

След още обсъждане с живеещите на безименната засега улица граждани той ще оформи предложение и ще го внесе за одобрение на една от първите сесии на Общинския съвет през 2010 г.

В новата отсечка са изградени канализация, улично осветление и паркоместа. С построяването й приключи програмата за транспортно осигуряване на целия район, започнала с извършеното продължение на ул. "Славянска". Другата нова улица в "Източен", завършена още през пролетта на 2009 г., е "Полковник Серафимов" в квартал "Гладно поле", която спести на около 600 семейства по 1,5 км по пътя им към "Цариградско шосе".

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
5,22% за "Величие" в Пловдив област, ГЕРБ води челната позиция
Батални сцени край Пловдив, мъж нападна полицаи с моторна резачка...
ГЕРБ-СДС с шанс за четвърти мандат от Пловдив област
За няколко часа изключват светофара до Гарата, полицаи ще регулир...
Мотоциклет с пловдивска регистрация се блъсна в мост, водачът заг...
Прокуратурата се самосезира след отровените кучета в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).