ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Нов скандал с Титюков! Превел 1 млн. лева на фирма за проект, който няма да се реализира
Автор: Георги Кирилов 19:43 / 09.01.2024Коментари (13)13152
© Plovdiv24.bg
Нов скандал с обществена поръчка проведена от Георги Титюков се разгаря в Община Пловдив, научи Plovdiv24.bg. Тя е за проект за изграждането на нова административна сграда на ул. "Трапезица" към дирекция "Социална политика". Оказва се, че проектът няма да се реализира, а парите са били нерегламентирано взети от делегираните от държавата дейности.

Обществената поръчка е от края на 2022 година, когато като зам.-кмет по социални дейности  Георги Титюков пуска процедурата за 2,4 млн. лева за изграждането на сградата в центъра на града до 4-то РУ.

Средствата са за социални услуги от делегираните от държавата дейности, като за по-малко от месец успява да избере  изпълнител. Това е фирмата "Ейч ес бизнес къмпани" ЕООД, с която се сключва договор за прогнозната стойност. За година и половина от фирмата е трябвало да завършат новата сграда, но и до ден днешен не стартирало нещо по нея. Причината – парите са били взети нерегламентирано, а също така проектът няма строително разрешение, защото параметрите на имота не го позволяват.

Най-скандалното е, че според договора Община Пловдив плаща 50% аванс на фирмата, която е регистрирана в село Лъга. Така компанията взима 1,2 млн. лева, които към днешна дата още са по сметките й.

От Община  Пловдив са изпратили писмо до управителя  на "Ейч ес бизнес къмпани" ЕООД Христо Шаханов с искане средствата да се възстановят по сметките на Община Пловдив и договорът да бъде развален. Не е ясно обаче дали те са налични в компанията, още повече, че те са изплатени без банкова гаранция, единствено на базата на застраховка.

Това е поредната обществена поръчка от Георги Титюков, която буди съмнения за злоупотреби и нецелесъобразно харчене на обществени средства. На последната сесия на Общинския съвет Георги Титюков бе обвинен, че е водил некадърно проекти за 11 млн. лева. Заради това местният парламент преведе милиони безлихвени заеми по европейски проекти, по които се очакват сериозни финансови корекции.

В същото време ресорът по социални дейности продължава да се държи от представител на "Кауза България" и близък  до Титюков – Николай Бухалов.


Още по темата: общо новини по темата: 6
10.01.2024 »
19.12.2023 »
17.11.2023 »
08.11.2023 »
01.11.2023 »
01.11.2023 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Милионерче не се подигравай...Давай,давай
+1
 
 
Той и другите около него са там от близо 2 десетилетия. Това не е случайно. Тези хора са там, за да изпълняват схемите, които са им наредени отгоре. Сега може би е време да ги сменят с нови лица...Ще вдигнат сега малко шум, ще ги отстранят, ще ги покрият и новите ще застъпят. Смяна на караула. Позната БГ действителност след 89-та.
+4
 
 
Така е при нашата "демокрация" от 1990 година...що пара , що чудо се е измъкнало от България , да не говорим за приватизацията на Гн Костов , градено с десетилетия, разграбени милиарди и бази за секунди ! Баце пусна 200 км от магистрала Тракия за 12 години , и преминали над 100 милиарда евро през България от ЕС ...Територия, която скоро ще има нови жители, не българи , разбира се !!! 1300 години.....и сега за има няма 10-15 ни затриха ...
+7
 
 
На въпросната територия (бивша държава) отдавна цари анархия, разруха, тотална деградация, кражби и унищожение. Нормално е такива нагли същества, като това от снимката да безчинстват и дерибействат. Единственото по лошо "нещо" от крадливия отвратяга е простия и тъп такъв...! Естествено НЕ Е САМ във всичките си престъпни дейности, продължаващи години...!
+5
 
 
За такива действия и такива лица, както възложителя, така и изпълнителя, трябва започне да се търси наказателна отговорност. Ефективни съд, присъда, конфискация, затвор.
+4
 
 
Сегашния кмет какво чака или и той е със стадото.Дали е Титюков или куклата на конци Бухалов каква е разликата!!!
+4
 
 
Китюков отдавна си беше у далавери всекакви. Сега нема да ги роним крокодилски за него. Обаче, искаме да видим и съдебна отговорност, а не само да цъкаме с език по статиите.
+8
 
 
Хора замислете се как така той сам ли е бил в тази община? Една процедура се прави от юристи, счетоводители, кмет- къде са били тези хора? Не е сериозно това...
+4
 
 
Такова нагло и корумпирано копеле едва ли ще се роди някога.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бойни спортове
Лято 2024
Академично гребане и кану-каяк
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: