Ниско прелитащи военни самолети над Пловдив?

Автор: Васил Динев
Коментари (21)
19:47 / 23.03.2017
17874
За ниско прелитащи военни самолети сигнализираха читатели на Plovdiv24.bg от жилищен район "Тракия". Ето и официалната информация по случая, която публикуваме без редакторска намеса:

От 22 март до 7 април на летище "Пловдив" се провежда летателно учение "Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация 2017-1" (ЕААТТС 17-1). В него участват транспортни самолети и екипажи от военновъздушните сили на България, Белгия, Чехия, Италия, Франция и Холандия. 

За изпълняване на задачи ще бъдат използвани също така летищата Чешнегирово, Тенево и Черногорово. Ръководител на ЕААТТС 17-1 е полковник Филип Ангелов, заместник-командир по летателна подготовка във военно формирование 32040 - Крумово, а директор на курса е полковник Микеле Рега от Европейската агенция по отбрана. 

От българските Военновъздушни сили в учението ще вземат участие военнослужещи и техника от Командване на ВВС, 24-та авиационна база - Крумово и екипажи от 16-та транспортна авиационна група - Враждебна, 3-та авиационна база - Граф Игнатиево, База за командване, управление и наблюдение - София, База за специална техника - Божурище и от Първа зенитно-ракетна база - Божурище.

Предстои провеждането на брифинги с участващите страни по отношение на правилата, процедурите и мерките за безопасност при организиране, ръководство и провеждане на полетите и използване на въздушното пространство.

Полетите се очаква да започнат на 27 март (понеделник) и да продължат до 6 април. На този ден ще се проведе и церемония по завършването и ще бъдат връчени сертификати на успешно преминалите курса участници.

По време на "Европейския курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация 2017-1" са планирани за изпълнение следните задачи: полети по маршрут на малка и пределно малка височина; десантиране от въздуха; тренировъчни заходи за симулирано хвърляне на товари; преодоляване на противовъздушна отбрана, включващо наземни средства и изтребители; тактически заходи за кацане; кацане и излитане от грунтова полоса; операции по обслужване на самолета от наземния технически състав; тактически прехвати и зенитно-ракетно прикритие на обекти.

Основните цели на българските ВВС в учението са постигане на по-висока оперативна съвместимост за участие в многонационални операции със страни съюзници, повишаване на теоретичната, тактико-специалната и летателната подготовка за изпълнение на транспортни задачи, а за изтребителната авиация - за изпълнение на прехват на транспортни самолети.

Също така се цели повишаване на теоретичната и тактико-специалната подготовка на разчетите от зенитно-ракетните войски за работа по ниско-летящи, малоскоростни цели, както и на теоретичната и практическа подготовка на РП "Контрол" и РП "Бойно управление" за ръководство, насочване и управление на нисколетящи, малоскоростни цели.

Виж коментарите (21)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).