Николай Георгиев: ОП "Чистота" полага много усилия за чистотата на Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (11)
15:10 / 07.09.2020
8699
Николай Георгиев оглави ОП "Чистота" след местните избори миналата година, когато директорът Иван Стоянов беше избран за кмет на район "Източен". Преди това Георгиев беше заместник-директор в общинското предприятие. Започнал е работа в комуналната фирма през 2012 г. като организатор за район "Северен". Завършил е макроикономика в Свищов и право в Благоевград. На 38 г. е, семеен, има едно дете. 

ОП "Чистота" полага много усилия за чистотата на Пловдив, казва в интервю за Plovdiv24.bg Николай Георгиев. Улиците в нашия град се мият от ранна пролет до късна есен - първа категория всеки ден, втора - три пъти седмично, трета - поне веднъж. Замяната на паважа с асфалт позволява по-качественото измиване на пътните артерии, положителен ефект има и подобряването на организацията на движението.

Миенето и дезинфекцията е особено засилено след обявяването на извънредното положение на 13 март заради коронавируса. Служителите на предприятието работят извънредно в почивните и празничните дни в рисковите райони в града, за да не се допусне разпространение на заразата, разказва Георгиев.

Голям проблем продължава да бъде нерегламентираното изхвърляне на отпадъци от гражданите, признава той и апелира към пловдивчани да проявят отговорност. Мнозина изхвърлят до контейнерите непотребни домакински уреди - перални, хладилници и т.н. Георгиев призова, ако има такива случаи, хората да се обадят в "Чистота" и ненужната вещ ще бъде взета и извозена безплатно от служители на комуналната фирма до специализираната площадка.

През последните години предприятието, както и подизпълнителят, обновиха техниката, с която работят. Има планове за закупуване на още машини, коментира Николай Георгиев.

Тъй като сме на прага на есента, във фирмата се подготвят за големия листопад. Освен жените метачки, предприятието разполага и със специализирана техника. Директорът припомни, че през лятото също са метени окапалите от дърветата цветове, а същото и плодовете, които особено замърсяват.

Макар и рано, ОП-то се готви и за студените дни. В самото навечерие на зимното дежурство ще се направи технически преглед на машините. Николай Георгиев подчерта, че в Пловдив не се използва пясък, а само сол и калциев дихлорид. По този начин не се увеличава замърсяването в града. Тъй като последните две зими не бяха сурови, миналата година не са купувани противообледенителни материали. Общината е обявила поръчка за закупуване на 3500 тона сол, които ще бъдат доставяни по заявка следващите 24 месеца.

В активите на ОП "Чистота" са записани 32 обществени тоалетни, но бройката е само на книга. Работещите са 9 и всички са възстановени от "Чистота" през последните 12 години.

Цялото интервю гледайте в прикачения видео файл!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).