Николай Чунчуков подписа договор за реализация на спечелен социален проект

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:22 / 08.12.2015
2095
В министерството на труда и социалната политика кметът на район "Източен" Николай Чунчуков днес подписа договор за реализация на спечеления социален проект "Независим живот - Район "Източен", ПП BG 05M9OP001-2.002-0218, по ОП" Развитие на човешките ресурси", който има за цел да предостави социални услуги на хора в неравностойно положение. Проектът се явява продължение на услугите по схема "Помощ в дома". 

Проектното предложение предвижда създаване на Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда в Район "Източен". 

Услугите ще бъдат насочени към лица с увреждания и възрастни хора, които са в пълна или частична невъзможност да се самообслужват вкъщи; подобряване на достъпа им до основни социални и здравни услуги и постигане на независимост и социална интеграция. 

Целевите групи са: 

- хора с увреждания и техните семейства;
- хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване;

Целта на проекта е чрез създаденият Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна да се подобри качеството на живот на възрастните и хората с увреждания в района, както и на техните семейства и близки, като разширението на дейността ще включва, както помощ чрез лични асистенти, така и от медицински служители - лекар, мединска сестра; психологическа подкрепа и др. 

Проектът предвижда закупуването на специален бус, с който нуждаещите се потребители ще бъдат превозвани в рамките на града за осъществяване на различни дейности по тяхното обслужване. Важна особеност е, че проектът има за цел да осигури развитието на дейностите по обгрижването на лица - потребители сега на Проект "Нови алтернативи" и Националната програма "Асистенти на хора с увреждания" след тяхното приключване.

Ще бъде осигурена трудова заетост на 33 лица, които ще предоставят услугите, част от които полагащи грижи за свои близки с увреждания
Стойността на прокта е близо 500 000 лв., като продължителността му е фиксирана на 2 г.

Официалното стратиране на проекта според графика на дейностите е 1.01.2016г., а през месец януари ще бъде проведена встъпителната пресконференция с цялостната информация за обществеността.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...
Ако на мястото на ухапването се появи червено петно колкото монет...
Нови арести в Пловдив!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).