Никой да не сяда! Зона "кондуктор" в пловдивски автобус!

Автор: Васил Динев
Коментари (18)
09:19 / 19.03.2018
17138
"Зона кондуктор" - така читател на Plovdiv24.bg озаглави сигнала си до нашата медия. Ето на какво е станал свидетел той: "Здравейте, пиша Ви относно една наболяла тема, а именно "качественото обслужване" в градския транспорт в Пловдив. От 1 март автобусна линия 99 вече се обслужва от "Хеброс бус", но отношението и качеството на пътуване по тази линия е приравнена с престой в ада. Шофиране бързо, набиване рязко на спирачки, невъзпитани кондуктори са само малка част от кошмара, който може да се преживее! Ежедневно ми се налага да пътувам с 99, но винаги, когато мога, ползвам алтернативен автобус. Озаглавил съм новината си "Зона кондуктор" ето защо:

На 15 март (четвъртък) сутринта в 7.31 ч. се качих от спирка №80 – срещу Хлебозавода посока Центъра в автобус с номер РВ6492СР и през цялото време кондукторката "бранеше" своето място, и то не 1, ами 2 седалки. Седеше най-обезпокоявана на седалката, а до себе си държеше багажа си, и когато някой се качеше в автобуса, тя дърпаше якето си никой да не седне на двете седалки. След като минахме Тунела, въпросната кондукторка вече дори не ставаше, а се изправяше и провикваше "Нетаксувани" и всички "бяха длъжни" да минат през нея. Доколкото успях да видя от баджа й, името й е Василка Богданова. Можете да видите "зона кондуктор" на снимките, които Ви изпращам.

Същият ден се возих отново с автобусна линия 99, но с регистрационен №РВ8507СР, като в 11.41ч. автобусът беше на спирка №10 – Тунела север-запад и възрастна жена се качи, един мъж и освободи седалка, на която да седне, но поради рязкото потегляне жената падна на земята, за щастие се размина само с уплаха. Всички в автобуса бяха много изплашени и се втурнаха да помогнат. Кондукторът, чието име не зная, ежедневно притеснява всеки, който се качи в автобуса да се таксува. Човек, все още не е влязъл в автобуса и той вече му диша зад врата, а шофьорът кара изключително опасно.

Надявам се сигналите ми да бъдат публикувани във Вашата медия, а от фирмата превозвач – "Хеброс бус" да вземат някакво отношение към кондукторите и шофьорите по линия 99. Кошмарно е да се пътува! Докато не се вземат сериозни мерки, градският ни транспорт ще прилича на някой от кръговете на Ада".

Виж коментарите (18)

Още по темата (332):
16.04.2024 Шофьор на автобус към ученици в жегата: Пускам парното, да видим кой ще издържи повече!
08.04.2024 В Пловдив: Залостиха вратите на градски автобус с парцал
26.03.2024 Ученичка от Пловдив: Това не е нормално, вземете мерки!
12.01.2024 Пловдивчанин предложи градският транспорт да стане безплатен
08.01.2024 Шофьор пуши в насрещното, кондукторка мести крака на пътничка - пречил й
07.12.2023 Пътник наби шофьор на градски автобус в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).