Невероятна трансформация в пловдивско училище!

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
14:12 / 19.09.2019
10319
Бивши и настоящи ученици от
ПГХТТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Първата spirit cool библиотека в Пловдив отвори врати в Професионалната гимназия по хранителни технологии в Пловдив.

Да четеш не е COOL и кой изобщо ходи в библиотека, като всичките са OLD School… Звучи тъжно и на всички ни се иска децата ни да преоткрият книгите за една по-щастлива среща! Затова обърнахме нещата:

Когато библиотеката не е old school, четенето става cool

Само за няколко месеца с екип от интериорни “машини", артисти, колористи, мебелисти, литри боя, екип с душа, точна ръка, мотивация и инспирация библиотеката в Професионална гимназия по хранителни технологии и техника се трансформира от прашно и мрачно old school място в ярко и функционално cool книжно пространство. Време е за отворим и надникнем зад неговите врати!

Днес, 19 септември, първата spirit cool библиотека в Пловдив отвори официално врати и за пръв път от много години в нея се събраха деца, учители, вдъхновители, писатели, интериорни дизайнери, организатори и мотиватори, за да поставим заедно началото на една по-добра среща между децата и книгите.

Cool библиотека – cool гости

В напълно обновената – цветна и модерна среда, ни посрещна г-жа Людмила Ганчева – директор на Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника. “Изцяло споделям философията на проекта Spirit Трансформации чрез преобразяването на училищни библиотеки да се постигне една много важна социална полза – учениците да трансформират цялостната си нагласа и мнение към училищните библиотеки и съм сигурна, че при нас това ще се случи!“, каза г-жа Ганчева.

Cool срещите между книги и деца стартираха с послание и лични думи от автора на “Софийски Магьосници" – писателя Мартин Колев.

Училищната библиотека е символично място, а модерната, удобна и COOL среда е ключът към една по-добра среща между книги и деца!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).