Неприятните прогнози се сбъднаха! Дъжд развали почивния ден на пловдивчани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:55 / 10.04.2022
3576
Припомняме, че днес през страната ще преминава добре изразен студен атмосферен фронт. Още сутринта в Западна България, а до края на деня и в останалата част от страната ще започнат валежи от дъжд. Главно в Централна и Североизточна България ще са интензивни и значителни по количество. На места там ще се развият и гръмотевични бури, не се изключени и градушки. След обяд в Северозападна България валежите временно ще спрат. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, в източните райони от север и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще са от 8-10° по високите западни полета до 20-22° в Югоизточна България, където до обяд вятърът все още ще е от югозапад, в София около 9°.

Оранжев код е в сила за 7 области: Пловдив, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пазарджик, Смолян и Кърджали. Там прогнозите са за краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Има условия за градушки. На места ще духа и силен вятър с пориви 18-20 m/s.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...
Възрастна жена е била унижена в Пловдив от младеж
Митрополит Николай за Plovdiv24.bg: Злото в тоя живот се преумнож...
Деца боядисваха яйца в митрополитския храм в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).