Немски завод край Пловдив покани абитуриенти на работа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:21 / 10.05.2017
16895
"90 процента от управляващия ни персонал първо са работили в производството. Този факт е показателен за кариерното развитие, което може да имате при нас". С тези думи Красен Кръстев, управител на "Мекалит България" ЕООД, покани завършващите тази година момчета и момичета да постъпят на работа в немския завод, разположен в зона "Куклен", част от "Тракия икономическа зона" /ТИЗ/. 

70 абитуриенти от 3 професионални гимназии - ПГ по машиностроене - Пловдив, ПГ "Цар Иван Асен II" - Асеновград и ПГ по селско стопанство - Куклен, разгледаха производствената база в днешния Ден на отворените врати. 

"Много е подредено и чисто, но най-силно впечатление ни направи, че основната част от производството е роботизирана и реално работата тук е лека", споделиха Божан Ламбрев, Илия Недев и Никола Борджиев от асеновградската гимназия. Според тях за всички ученици ще е добре, ако практическите обучения се провеждат в такива заводи, защото се добива реална представа за евентуалната бъдеща работа. 

"В рамките на 3 седмици това е втората фирма, която отваря врати за нашите ученици. Първо беше турската "Техно Акташ" АД, а сега немската "Мекалит България", подчерта началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова

"Така младите хора разпознават фирмите, а и вече коментират и сравняват различните условия на труд. Опознаването на място, добиването на информация от първоизточника, прави професионалния избор по-лесен", бе категорична Киркова. Тя благодари на екипа на "Клъстер Тракия икономическа зона" за реализирането на инициативата "Ден на отворените врати" в заводите. 

"Това е един от начините да покажем съвременното и модерно лице на българската индустрия. 140 предприятия в "Тракия икономическа зона" ви очакват, трябва да знаете, че имате възможност за успешна индустриална кариера в родината", заяви пред зрелостниците Катя Стайкова, административен директор на клъстера. Тя напомни, че ТИЗ не само непрекъснато привлича нови инвеститори, но и инвестиралите вече тук разширяват производството си. 

Като "Мекалит България", която през 2012 г. започна производство на пластмасови модули и части като доставчик на световните производители на бяла техника, а от миналата година вече навлезе и в производството на детайли за автомобилостроенето. Фирмата е доставчик на поддоставчик на "Мерцедес", например, за части на климатроници. 
 
"Поради новото производство сме планирали до края на годината увеличение на персонала с 15 процента, в момента тук работят 90 души", обясни Кръстев. 

Виж коментарите (0)

Още по темата (521):
10.04.2024 65 водещи компании търсят служители в Пловдив
28.03.2024 ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo
UniRetiCon
23.03.2024 Нов завод за 107 милиона до Пловдив търси 110 работници
21.03.2024 Западен гигант започна изграждането на нов завод в Пловдив
20.03.2024 Инвестиции за над 250 милиона евро: Новите заводи край Пловдив
16.03.2024 Предвиждат изграждането на пешеходна алея и веломрежа, която да свърже общините Раковски и Марица
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).