Недоволство в ДАИ Пловдив - искат повече пари и нови униформи

Автор: Диана Бикова
Коментари (2)
11:32 / 01.04.2024
4883
Служителите от ДАИ Пловдив продължават с ефективната стачка, която започна миналата седмица, предава Plovdiv24.bg.

Те настояват за 30% увеличение на работните заплати и изравняване на възнагражденията на една и съща длъжност, тъй като в момента има разлика от 400-500 лева.

Иска се също да бъдат назначени още поне 200 инспектори, тъй като България има ангажимент според европейските регламенти да извършва проверка на пътници и товарни превози. Не на последно място се поставя въпросът за подобряване на условията на работа, нови униформи и обновяване на автопарка, посочи инспекторът от ДАИ - Пловдив Стойчо Стойчев. 

Протестът ще продължи съгласно арбитражното споразумение и служителите ще извършват работа в намален обем, т.е. - ако за деня има записани за теоретичен изпит 5 групи, ще бъде изпитана една. Идентична е ситуацията и с практическия изпит. Миналата седмица са били върнати половината от кандидатите за шофьори. На тези, които пътуват от далечни градове, например Карлово, им е съобщено по телефона да не се разкарват напразно. Останалите, които не са разбрали, че има ефективна стачка, се явяват и разбират на място. 

Протестът ще продължи докато се изпълнят исканията на служителите. Не е ясно колко време ще отнеме, тъй като не са извикани на разговори в ИА АА и не се провеждат преговори в момента.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (1):
27.03.2024 Започна безсрочна стачка в ДАИ Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).