Не закриха КСУ "Св. Георги"

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
11:57 / 27.01.2022
1940
Мнозинството в Общински съвет Пловдив не подкрепи закриването на второстепенния разпоредител с бюджетни кредити Комплекс за социални услуги "Св. Георги", считано от 1 февруари 2022 г. Предложението влиза за втори път за обсъждане в зала, като на предната сесия бе прието да се отложи точката за доизясняване на подробностите. Сега 27 съветници гласуваха с "въздържал се", само 8 се обявиха "за" и в крайна сметка предложението не беше прието, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В дискусията отново беше поставен въпросът, че не са представени мотивите за закриването. От ДБ посочиха, че няма публичност на последващата конкурса информация. Веселина Александрова припомни, че са я изискали, но не са я получили. Ресорният заместник-кмет Георги Титюков отговори, че информацията се съдържа в два огромни тежки класьора, които няма как да бъдат пренесени от жена. Обеща, че документите ще бъдат снимани и изпратени в адвокатската кантора на г-жа Александрова. "Вие искате да кажете, че тези 2 класьора ги нямате в електронен вариант?!" - реагира незабавно съветничката. 

От БСП обявиха, че ще гласуват против. Николай Радев посочи, че са обезпокоени от бягането от отговорност на държавата и общините от социалните дейности и са притеснени, защото всички са гледали телевизионните репортажи. 

Община Пловдив не закрива 9-те социални услуги, а второстепенния разпоредител. От всички 108 служители, 62 са подали заявления за напускане при което ще има бъдат изплатени общо 103 000 лв. за неползваните отпуски, а след 1 февруари ще продължат работа при новия работодател. 4 са поискали да бъдат съкратени, но това е незаконосъобразно, обясни зам.-кметът Титюков. 

Второстепенният разпоредител с бюджетни средства КСУ "Св. Георги" ще е само на хартия, но ще продължи да предлага 9-те услуги, заяви за Plovdiv24.bg Георги Титюков.

Договорът с частната фирма, която ще извършва услугата за хора с увреждания, е подписан и от 1 февруари реално ще започне тази дейност.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Вижте какво сервираха в Пловдив
Ужасно начало на съботния ден в Пловдив!
Бебето чака бебе другия месец
Шофьор: В час пик тук е страшно!
Заради събора "Прослав" пее и танцува" ограничават движението в ч...
Най-отровните паяци, влечуги и други екзотични животни на уникалн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).