Не пуснали дете с увреждания и придружителя му на концерта на Стинг

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
13:51 / 18.07.2018
5284
От края на миналата седмица майки на деца с увреждания направиха пункт, на който събират подписи в подкрепа на исканията си за промени в закона. Към днешна дата вече са събрани над 500 подписа, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Родителите на деца с увреждания представили на общинската власт местни проблеми, с които се сблъскват. Така например на концерт на Стинг дете със 100% инвалидност не било допуснато до концерта, защото придружителят нямал билет. По закон и двамата души - и детето или лицето с увреждане, и придружителят трябва да имат билети.

Подобни мероприятия не се организират от Общината, тя е само рентиер. Въпреки това от местната власт са се ангажирали да помогнат на родителите на деца с увреждания. При подобни мероприятия, ако родителите уведомяват по-рано местната администрация, че имат желание да посетят събитието, Общината ще съдейства за посещението им.

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).