Не признават 60-те автобуса за инвестиция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:14 / 16.06.2008
5025
При покупката на 60-те нови автобуса, които се движат по линиите на "Градския транспорт", не е спазен законът за приватизация, реши днес надзорният съвет на общинската агенция за приватизация. Лизинговите вноски се плащат от фирма "Градски транспорт", а не от приватизаторът "Транс сити", е показала проверка на надзорния съвет. С това не е спазено изискването купувачът да инвестира собствени средства в приватизираното дружество, обясни председателят на надзорния съвет на ПОАП Дани Каназирева.Според тълкуването на надзорниците, така се влошава финансовото състояние на "Градски транспорт", а, от друга страна, купувачът "Транс сити" се явява кредитор на дружеството. В течащата съдебна процедура по неплатежоспособността на "Градски транспорт", "Транс сити" е признат за кредитор с около 13 милиона лева, което е приблизителната стойност на новите автобуси. Надзорният съвет на ПОАП се позова и на две решения на ВКС, според които инвестициите в приватизираното дружество са задължение на купувача. Собственикът на "Транс сити" и на мажоритарния дял от "Градски транспорт" Ангел Батаклиев разполага с 30-дневен срок от днес да поправи нарушението, т.е. да прехвърли лизинговите задължения от "Градски транспорт" на "Транс сити". В противен случай той е заплашен с разваляне на приватизационния договор и с 20% неустойка. ПОАП имаше два варианта - или веднага да продаде заложените като гаранция акции в дружеството, или да даде 30-дневен срок, което и направи, обясни изпълнителният директор на агенцията Чавдар Марев.

Това е престъпление на управляващите, решението обслужва корпоративни интереси, коментира Ангел Батаклиев. Той припомни, че един от лидерите на ГЕРБ има интереси в транспорта, визирайки шефа на "Хеброс бус" Веселин Дошков без да го споменава поименно. "Транс сити" е обезпечил лизинга със свои активи, обясни Батаклиев, който допълни, че още не е решил как да реагира на решението на ПОАП.

Виж коментарите (0)

Още по темата (52):
12.07.2010 И вторият търг на имущество на "Градски транспорт" пропадна
14.04.2010 Засега няма да разпродават имоти на "Градски транспорт", сагата продължава
18.02.2010 Шефът на "Градски транспорт" не се тревожи от възбраната на имуществото на фирмата
18.02.2010 Запорираха недвижимото имущество на "Градски транспорт"
22.01.2010 Шефът на "Градски транспорт" осъден от кредитор
10.12.2009 Петър Никленов: Шефът на "Градски транспорт" е източил милиони левове от субсидии
Още новини от Новини от Пловдив:
Зов за помощ! Калин отново има нужда от средства за животоспасява...
Адвокатката на барикадиралия се полицай: Опитал е да се обеси на ...
Министърът на МВР: 12 часа тежки преговори в Пловдив!
Пловдивската полиция с подробности около задържането на полицая, ...
Безплатен скрининг в Световния ден за борба с хипертонията
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай в Пловд...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).