Не искат оставката на Петко Василев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:53 / 25.03.2008
1521
Потресена съм от станалото, чудовищно и недопустимо е дете да извърши подобно нещо и когато това все пак се случва, отговорност носим всички, заяви Петя Дойчинова, главен секретар на Община Пловдив и председател на комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Тя направи изказване по повод намерението на секретаря на комисията Петко Василев да подаде оставка заради случая с 10-годишното момче от Столипиново, убило възрастна жена преди дни. 

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни не е сезирана за проблемите с 10 годишният Фейми Мариев, въпреки че момчето е било известно в квартала с агресивното си поведение. Фейми Мариев носи като фамилия името на майка си, тъй като бащата e неизвестен. Детето е отглеждано при много трудни условия и е със степен на дебилност отговаряща за обучение в специализирано помощно училище. Като район попада в периметъра на училище „П. Славейков", но никога не е ходил на училище. Въпреки че има прояви на агресия, за него няма постъпили сигнали нито от детска педагогическа стая, нито от районния полицейски инспектор, обясни Петя Дойчинова. За пореден път се оказва, че не всички институции реагират адекватно, навреме и в синхрон и този път цената е много висока. Не намирам вина в действията на секретаря Петко Василев и няма да приема оставката му. Той е направил изключително много за намаляването на детската престъпност в Пловдив и от работата му имаме нужда всички и най-вече децата, допълни Дойчинова. За да избегнем друг подобен случай спешно ще свикам заседание на комисията заедно с представителите на детска педагогическа стая, полицията, съда и всички институции, които имат връзка с превенцията на детската престъпност, заяви Петя Дойчинова.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
10.06.2008 До седмица решават дали да пратят 11-годишния Филип в интернат
09.06.2008 Искат 11-годишен убиец да бъде настанен в интернат
24.03.2008 Шеф от комисията срещу детска престъпност подаде оставка
23.03.2008 10-годишен се оказа убиецът на възрастната жена
22.03.2008 Убиха възрастна жена в дома й в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Шофьор паркира в парк в Пловдив. Сигналът изпокара хората в мрежа...
ЧСИ пусна за продан цяла сграда с апартаменти в Пловдив, собствен...
Tройно скача цената на таксиметровите услуги в Пловдив, увеличава...
Лечението с кал помага на тялото отвътре и отвън. Подобни бани им...
Екшън в Пловдив: Кола застана настрани на натоварен булевард
Апетитен имот в центъра на Пловдив е даден за продан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).