Не гледайте тревата, ОП "Градини и паркове" е под аренда

Автор: Любомир Минчев
Коментари (4)
19:00 / 17.05.2022
7506
Докато кметът Здравко Димитров е в Лас Вегас, тревата по кварталите е стигнала до кръста. Това е времето, когато  ОП "Градини и паркове“ трябва да бъде в стихията си и целият град да мирише на прясно окосена ливада. Не само, но особено по това време на годината, общинското предприятие трябва да брани авторитета си и всеки ден да показва на плодивчани, че има нужда от тази структура, чието основно задължение е да полива, коси и да поддържа зелената система на града.

Хубаво е да се знае, че ОП "Градини и паркове“ е дадено под аренда на "Съюз за Пловдив“. Така Здравко Димитров си е гарантирал подкрепа от партийката в Общинския съвет. И се надява да има мир докато арендаторите се налудуват в повереното им феодално имение.

Мир има, разбирателство има, пазарлъци има. И резултатът от тях е, че приказките за оптимизиране на общинските разходи са отишли на кино. Когато в Общинския съвет се обсъжда тегленето на пореден заем, въпросът на опозицията е: Какво направихте първо да съкратите разходите и после да говорим за нов дълг? Припомня се и обещанието на кмета Димитров да слее "Чистота“ и "Градини и паркове“.

Година и половина преди края на мандата подобна реформа е невъзможна.Това означава да се плеснат по ръчичките хората от "Съюз за Пловдив“ и кметът да загуби няколко гласа в ОбС. Уговорката е друга – арендата да върви криво-ляво, идват местни избори догодина.

ОП "Паркове и градини“ е пълна катастрофа през април и май, когато трябва да е на върха на славата си. Оказва се, че гражданските инициативи по поддържането на зелените площи в града са много по ефективни от общинското  предприятие.Със същия успех Веселин Козарев, директор на "Градини и паркове“, можеше да поеме и ролята на отговорник по гръмотевиците в града.  

На двамата със зам.-кмета по екологията Анести Тимчев им харесва да се снимат на брега на Марица и да говорят как ще почистят коритото с някакви европейски пари по някакви програми.И така - докато свърши мандатът. А в Марица се е оформил най-големият парк в града.

Има едни пари за усвояване и треска ги тресе господата Козарев и Тимчев. Колко е висока тревата няма никакво значение. "Чистота“ и "Паркове и градини“ получават 10 милиона лева от 40-милионния общински заем. Шест милиона ще отидат за техника на двете предприятия. Преди месец общинският съветник Слави Георгиев алармира, че е обявена обществена поръчка е с различни параметри  от тези, гласувани от Общинския съвет – елавтомобилите за  "Градини и паркове“ са заменени с дизелови. Сега Тимчев прави уточнението, че изискването е да са екологични машини, а не електрически – били скъпи. В неокосени шубраци винаги има някакво съмнение.

Обществена поръчка за техника е гвоздеят в програмата за всеки арендатор. Той ще се снима с нея и ще каже, че ръководеното от него предприятие е отбелязало огромен напредък. А тревата ще расте и догодина, пак трябва да коси, пак да се полива. И това няма да се случи,ако арендаторът не е доволен.

Виж коментарите (4)

Още по темата (13):
08.05.2023 "Градини и паркове": Този сезон тревата расте много бързо, работим извънредно дори и по празниците
30.05.2022 Дърво падна върху паркирани коли, жители ще съдят община Пловдив
25.05.2022 Пловдивчанин към "Градини и паркове": Моля, не косете тревите около блока! Искам да ми пазят сянка
25.05.2022 "Градини и паркове" се събуди от зимен сън
23.05.2022 Хората на Каназирева и за шеф на водопад не стават, но ги рекламират платено пред пловдивчани
23.05.2022 В Пловдив косят треви и на 24 май
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).