Натровеното с метадон дете е от Рогош, кметът на селото не знаел за случая

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:51 / 23.05.2010
3083

Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ
Дете едва не загина от свръхдоза метадон, но бе спасено от лекарите в УМБАЛ "Св. Георги" Пловдив. За случая първи информира Plovdiv24.bg вчера сутринта. Детето е от село Рогош, съобщи директорът на Териториалната дирекция „Социално подпомагане" в Пловдив Надя Танева пред Дарик радио. Тъй като семейството не живее на територията на община Пловдив, със случая са се заели служителите на Отдел „Закрила на детето" в община „Марица", обясни тя.

Надя Танева уточни, че в петък бил изпратен сигналът до социалните в община „Марица". Прави се оценка на случая, след почивните дни ще имаме повече яснота, коментира Танева и разкри, че синтетичният опиат е използван от майката на момчето, която се лекува от наркотична зависимост.

Не съм чул за подобен инцидент пък заяви кметът на село Рогош Георги Георгиев, който научи от Дарик радио за случилото се.

Междувременно стана ясно, че момче от ромски произход от кв. „Столипиново" е било прието вчера в Детска клиника към УМБАЛ „Св. Георги" със съмнение за натравяне с калиев перманганат. Това потвърди кметът на район „Източен" Петър Петров, който е получил информацията от шефа на 6-то РУ. Детето е било изписано, след като му е направена промивка.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
29.06.2010 Стартира досъдебно производство срещу майката на натровеното дете
26.05.2010 Пращат погълналото метадон момченце да живее при баба и дядо
22.05.2010 2-годишно детенце едва не почина след натравяне с метадон
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).