Наркодилър с нестандартен ход в Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
20:34 / 28.01.2022
6471
Двама от трима подсъдими по дело за притежание на марихуана, амфетамини и кокаин поискаха споразумение с прокуратурата. Третият обаче нямаше готовност за такава стъпка, въпреки че вече 7 месеца е задържан под стража, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Подсъдими по делото са Константин Вакрилов, Феодор Желязков и Васил Георгиев. Срещу Вакрилов е повдигнато обвинение за това, че на 15 май 2021 г. в Пловдив и Асеновград, при продължавано престъпление, сам и в съучастие като извършител с Васил Георгиев, също като извършител, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества (марихуана) с общо нето тегло 1005,81 грама, на обща стойност 6034,26 лева. 

Феодор Желязков е обвинен, че 15 май 2021 г. в София, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества с общо нето тегло 52,501 грама, от които 1,99 грама МDMB (амфетамини) и 49,91 грама кокаин, всички на обща стойност 10 995,75 лева.

Срещу Васил Георгиев са повдигнати обвинения, че на 15 май 2021 г. в Пловдив и София, при продължавано престъпление без надлежно разрешително придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества (кокаин и марихуана) с общо нето тегло 1007,525 грама, всички на обща стойност 16 725,89 лева. На същата дата Георгиев е управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества – кокаин, установено по надлежния ред.

В Окръжен съд - Пловдив за днес беше насрочено разпоредително заседание по делото. Прокурорът беше подготвил частично споразумение, касаещо подсъдимите Вакрилов и Георгиев. В документа е описано какво ще се случи с конфискуваните вещи - лекият автомобил ще им се върне, но отнетите пари - не. Двамата са на свобода срещу парична гаранция от 5000 лв. за единия и 2000 лв. за другия, след като са били задържани в ареста съответно 7 и 5 месеца. Ще се вдигне и забраната за излизане в чужбина.

По споразумението обаче трябва да се произнесе друг съдебен състав, тъй като третият подсъдим - Желязков, не е съгласен. Затова делото ще бъде докладвано на заместник-председателя на Окръжен съд - Пловдив и председател на Наказателно отделение, и след определянето на друг съдебен състав, в 7-дневен срок той трябва да се произнесе за споразумението. Ако другият съдебен състав го одобри, подсъдимите Вакрилов и Георгиев няма да се явяват за разпоредителното заседание на 21 февруари от 13.30 ч. Ако не бъде одобрено, двамата ще трябва да присъстват в съдебната зала на посочената дата и час.

Подсъдимият Желязков е задържан под стража и се намира в пловдивския затвор.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име
Вторият обвиняем за бруталната катастрофа с "Порше Кайен" не се п...
Възстановяват щетите по булевард "Руски" след трагичния инцидент
Тежко отмъщение застигна шофьор на такси в Пловдив
В Пловдив оказаха голяма чест на испански дипломат
Кръгла маса за домашното насилие в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).