Нападки и обвинения в ОбС Пловдив след любопитен доклад

Автор: Мариана Панчева
Коментари (5)
15:23 / 10.11.2016
5769
С 39 гласа "за" и 4 "против" (БСП) пловдивският Общински съвет прие доклада на Спас Гърневски за състоянието на "Пълдин Туринвест", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Бе решено още този доклад да се изпрати до Народното събрание, Министерския съвет, главния прокурор, европейски прокурори, разследващи крупни приватизационни сделки, а комплексен анализ на участието на Общината в дружеството. 

"Доволен съм, че ОбС се обедини, за да се потърси последна възможност за възстановяване на част или на колкото се може повече имоти на Общината, вкарани в дружеството, което изобщо не си е изпълнило функцията. Общината пък е претърпяла загуби за стотици милиони левове", коментира Гърневски. 

По думите му премиерът Бойко Борисов е изразил намерението си да започне проверка на крупни приватизационни сделки. 

"Лично аз ще предложа на вниманието на премиера тази сделка", категоричен бе Гърневски.

Едночасовият доклад, с който той запозна местния парламент, проследи пълната история на трансформацията на капитала на дружеството до момента, в който Общината става тотално губеща страна. 

"В българската реалност публично-частните партньорства са иделен механизъм за източване на общински активи към частни акционерни дружества, без да дадат и една стотинка за тях", категоричен бе Спас Гърневски

Представянето му бе предшествано от почти едночасов дебат, нападки и обвинения. 

От БСП припомниха, че Гърневски сам е предложил изтеглянето на точката в извънредна сесия. Бившият кмет обаче вметна, че ако навремето червените са били толкова принципни, никога е нямало да се стигне до тук. 

"От какво се страхуват някои хора в залата, коментира и зам.-председателят на ОбС Радослава Ташкова. От това, че ще излезе страшната истина ли?".

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).