Намериха й място! Видна пловдивска социалистка с нова работа

Автор: Диана Бикова
Коментари (2)
10:40 / 21.06.2022
13196
Минка Сърнешка е новият главен секретар на областната администрация в Пловдив след като областният управител Йордан Иванов подписа заповедта за назначаването й. На досегашния секретар Георги Янев не е предложен алтернативен пост и той вече не е част от структурата на областната администрация.

Други рокади на пл. "Никола Мушанов" 1 не се очакват, след като представителят на ИТН Лъчезар Бакърджиев заяви, че остава на поста си като заместник-областен управител, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Още в началото на 2022 г., след назначаването на Йордан Иванов (ДБ) за областен управител, стана известно, че постовете на двамата му заместници са предназначени за представители на ИТН и ПП, а на секретаря - за БСП. Шест месеца по-късно управленският екип най-после е окомплектован. 

Минка Сърнешка е на 55 г. Завършила е ВИФ "Г. Димитров" София, специалност треньор по лека атлетика. Има магистратури по здравен мениджмънт, международни икономически отношения и управление в туризма. Майстор на спорта по лека атлетика. Член на БСП от 2000 г., председател на Обединението на жените социалистки(2005 - 2020 г.) и общински съветник в ОбС – Пловдив (2011 – 2015 г.). Беше в листата на "БСП за България" на предсрочните парламентарни избори през октомври миналата година.

Работата на главния секретар на областна управа е свързана с ръководство на администрацията и контрол и координация на дейността. По закон главният секретар е държавен служител и се назначава след конкурс. Титуляр на поста и досега е Ангелина Топчиева, която спечели конкурса през 2007 г. Четири години по-късно чрез законната възможност за трансфер на държавни служители Топчиева е назначена за главен секретар на Община Пловдив, а на поста в областна администрация се назначават временно изпълняващи длъжността.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).