Наляха 1,5 млн. лв. в родилното на ул. "Весела"

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (0)
12:39 / 26.07.2023
2465
1 516 800 лева ще бъдат предоставени за реновиране на част от базата Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ "Свети Мина" на ул. "Весела" № 3, както и закупуване на необходимата апаратура за осъществяване на качествен лечебен процес на пациентите в лечебното заведение. Това решиха на днешното си заседание общинските съветници на Пловдив. Предложението на групата "Алтернатива за Пловдив" събра мнозинство от 29 гласа "За", 0 - "Против" и 10 - "Въздържали се". Plovdiv24.bg публикува предложението наскоро.

По време на дебатите по точката се разгоря сериозна дискусия. Някои от съветниците изразиха мнение, че това са недостатъчни средства, а други не бяха съвсем съгласни да се предоставят пари за общинското здравеопазване и как така точно за това здравно заведение е предложението, при положение че има и други общински заведения, които са в лошо състояние, според Евелин Парасков от "Съюз за Пловдив".

Веселка Христамян от ДБ припомни, че доклад на управителя е за 800 000 лева, като не става въпрос за акушеро-гинекологична апаратура. А останалите средства няма да са достатъчни за модерен акушеро-гинекологичен център, който да привлече и вдигне имиджа на това лечебно заведение.

Доц. Атанас Баташки защити тезата, че това е първата стъпка към изграждане на общински център за репродукция и е наистина наложително това да се случи, защото Пловдив има нужда от това и можем да искаме и пари от държавата.

Николай Радев от "Алтернатива за Пловдив" репликира, че, когато някое здравно заведение има проблеми, то трябва да се внесе доклад и да се даде предложение за средства. "Досега никой не е правил искане за сградата на ул. "Весела", което и здравно заведение на общината да вземете все ще има проблеми и ще се нуждае от финансиране, което ние ще приемем.", отвърна той на Евелин Парасков.

Д-р Иглика Казанджиева от ГЕРБ припомни, че сградният фонд е за акушеро-гинекологично заведение и трябва обновяване, тъй като сегашното състояние и условията на труд на лекарите не отговарят на съвременните изисквания. Отделно това заведение се използва и за обучение на неонатолози, а липсата на апаратура затруднява специализантите.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив
Ужасно начало на съботния ден в Пловдив!
Бебето чака бебе другия месец
Шофьор: В час пик тук е страшно!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).