Накъде вървим? 12-годишни разпориха и запалиха котки в "Тракия"!

Автор: Мария Морунова
Коментари (56)
13:54 / 11.02.2015
13560
Две 12-годишни момчета неколкократно са измъчвали и палили котки в район "Тракия". Това стана ясно по време на годишния отчет на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Момчетата първо са разпорвали котките, а след това са ги подпалвали", обясни зам.-председателят на комисията Петко Василев.

Като по-фрапантни случаи, регистрирани през 2014 г. от комисита, Василев отчете опит за грабеж в мол отново от 12-годишен младеж, унищожаване на камери в училише, сигнал за бомба в Търговксата гимназия, сбиване между фенове.

"Фрапантен случай е и блудство над момиче. Извършителят е непълнолетно момче, което е завързало с белезници момичето, за да не се съпротивлява", коментира още Василев.

По думите му комисията отчита спад в извършването на противообществени прояви и престъпления от страна на малолетни и непълнолетни. Сред основните причини за този спад е промененото отношение на гражданите и фирмите към опазване на личното имущество.

Статистически Петко Василев отчете 153 противообщетсвени прояви и престъпления извършени от 159 малолетни и непълнолетни през 2014 г. Около 70-80% от тези прояви и престъпления са кражби и грабежи.

142 са потърпевшите малолетни и непълнолетни на деяния срещу тях. Едва 12 са осъдените младежи до 18-годишна възраст, като половината от тях са с пробация и само един е с ефективна присъда.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (56)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).