Най-евтиният пазар в Пловдив ще ви смае с цените си! Търговците обясниха всичко!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
15:03 / 21.06.2018
52824
Розови домати по левче за килограм, чушки за пълнене по 2 лева, връзка магданоз по 20 стотинки, толкова върви и бройката банан. Това са в момента цените на плодовете и зеленчуците в "Столипиново". На всяка крачка търговци са разпънали щандове и предлагат евтина стока. По улиците кипи истински алъш-вериш. Народът купува, включително и хора от други пловдивски квартали.

"Вашите непрекъснато идват да купуват от нас. Не зная защо по пазарите ви стоката е три пъти по-скъпа от нашата. Зареждаме от едно и също място, а разликата е голяма", коментира Айше Мехмедова, чиято сергия е на ул. "Батак" - в сърцето на гетото. Жената обяснява, че вземала магданоза от борсата по 10 ст. връзката. "Продавам я за 20 ст., а при вас върви 40 ст. Е, то бива, бива печалба, ама чак толкова", възмущава се тя на българските търговци.

Справка по пазари и магазинчета във вътрешността на Пловдив показва, че нормални домати за салата струват 3 лева. Чушките за пълнене удрят 3,50, патладжанът е 2,80. "Скъпо е, но нямаме избор", казва Марина Василева, докато пълни торбите край импровизираното пазарче на ул. "Солунска" в район "Западен", пише "24 часа". Заради високите надценки главният инженер на район "Източен" предпочитал да пазарува плодове и зеленчуци от "Столипиново".

"И на мен ми прави впечатление разликата в цените. Явно продавачите в етническия квартал имат нюх към търговията. Залагат на ниски цени и по-голям оборот, а оттам и печелят", коментира кметът на района Чунчуков. Според него столипиновските търговци прилагали политиката на големите вериги - по-ниски цени, повече продадена стока. "Просто надценките им са нормални, това е", допълни Чунчуков. Други пък смятат, че мургавите търговци предлагат краден зарзават. Затова бил толкова евтин.

Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).