Наградиха ветерани от войната в "Западен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:24 / 09.05.2015
1598
Кметът на район "Западен" Димитър Колев връчи юбилеен медал "70 години от победата над фашизма 1945 - 2015" на ветерани от войните. Официалната церемония във връзка с 25-тата годишнина от създаването на Съюза на ветераните от войните в България и 70-тата годишнина от Победата във Великата отечествена война се състоя в сградата на районното кметство.

"Благодаря ви за това, че вашите подвизи са довели до едно свободно общество. Поклон пред вашия героизъм и пред онези, които загинаха по бойните полета", заяви в приветствието си към ветераните кметът на район "Западен" Димитър Колев, който също получи юбилеен медал. 

Той изрази надежда, че на настоящите и бъдещите поколения няма да им се налага да изживеят ужасите на войната и че всички ще живеем в мир и разбирателство. 

Ветераните от Втората световна война бяха искрено развълнувани от признанието, което получиха. Те подробно разказаха спомените си от бойното поле и от ужасните дни на сражения. Накрая всички вдигнаха наздравица с пожелание за един по-мирен свят.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...
Помощникът на Николай Пловдивски с голям шанс да стане сливенски ...
Лекарите, озовали се първи на "Руски": Един час не можехме да вид...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).