Нагла кражба от БМВ до Римския стадион

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
11:10 / 12.05.2016
2984
Районна прокуратура Пловдив внесе в съда три обвинителни акта срещу рецидивисти за кражба на вещи от автомобили.

Илиян Б., на 26 г. от Пловдив, е предаден на съд за това, че на 20 януари 2016 г., при условията на опасен рецидив е отнел пари и вещи от лек автомобил БМВ, паркиран на ул. "Антим I" в Пловдив. 

Собственикът бил оставил колата близо до работното си място. Към 20,30 часа Илиян Б. се движел в района и забелязал, че автомобилът е с вдигнат заключващ механизъм. Отворил вратата на шофьорското място и започнал да търси вещи и пари в колата. 

Той отнел от автомобила 100 щатски долара, марков кожен портфейл, мобилен телефон, мъжки портфейл и други вещи на обща стойност 397 лева. Минувач, който отивал до близкия ресторант, забелязал обвиняемия в колата, и повикал собственика. 

Като ги видял, Илиян Б. побягнал с вещите в посока към Римския стадион в Пловдив. Двамата мъже го подгонили, но не успели да го заловят. По-късно Илиян Б. изхвърлил парфюма и портфейла, а парите изхарчил. 

Той е многократно осъждан. Излязъл е от затвора през септември 2015 г. Разпитан в хода на досъдебното производство, се е признал за виновен. Илиян Б. е с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" и се намира в затвора в Пловдив.

Васил А., на 29 г. от Пловдив, е многократно осъждан, като повечето от наказанията са за престъпления против собствеността. Излязъл е от затвора през април 2015 г. Той не работел, а за осигуряване на препитание на семейството си извършвал кражби. 

На 28 срещу 29 март 2016 г. Васил А. тръгнал да обикаля из кв. "Столипиново" в Пловдив, за да набележи автомобил, от който да отнеме авторадиокасетофон. Стигнал до жилищен блок, до който се намирала заложна къща и там паркирали много коли. 

Счупил страничното стъкло на лек автомобил "Опел Зафира" и отнел авторадиокасетофон и черно яке. После се отправил към ул. "Възход", където продал авторадиокасетофона за 12 лева. Водачът на автомобила подал сигнал в полицията и Васил А. бил задържан няколко часа по-късно. 

Той се е признал за виновен и е извършил престъплението в условията на опасен рецидив. Васил М. е с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" и в момента се намира в затвора в гр. Пловдив.

Даниел Д., на 35 г. от Пловдив, е осъждан многократно, като има наказания за престъпления против собствеността.

В ранните часове на 12 септември 2015 г. Даниел Д. се намирал в района на ул. "Филип Македонски" в Пловдив. Там пред една от къщите забелязал паркиран лек автомобил, марка "Фолксваген Кади", в който били оставени различни вещи и инструменти. 

Счупил прозореца на задната врата, влязъл в колата и отнел електромотор, ъглошлайфове, ножове и други инструменти на обща стойност 1092 лева. Част от тях се намирали в куфар, който той скрил в храстите до близкия строеж. 

След това продал отнетите вещи на двама свидетели за общо 110 лева. Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият се е признал за виновен. Той се намира в затвора в Пловдив и спрямо него е взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи съдебни заседания по трите дела.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ако сте в Пловдив заведете детето си на "Детски панаир на занаяти...
Георги Георгиев, ГЕРБ: Доходите на българите са изядени с 30% зар...
36 лева за килограм боровинки в Пловдив
Теодора напусна дома си в Пловдив, в момента никой не знае къде е...
Добри новини за Югоизточния обход на Пловдив
Геворг Харутюнян остава на топло


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).