Нагла фирма наводни града с рекламни листовки, собствениците неоткриваеми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
07:05 / 11.07.2010
7709
Ежедневните проверки, обещани от общинската екология по случая с фирма за обучение на шофьори, използваща най-агресивните начини за реклама, явно не са дали резултат и градът е буквално залят от жълто-червените листовки, примамващи с ниска оферта за провежданите курсове. Рекламните листчета предвидливо са направени в различни размери, така че да пасват на всяко пространство - от дървета, през огради до скали и контейнери за боклук. Облепени са дори и почистените от всякакви плакати улични стълбове, които дълго останаха чисти, но явно от въпросната фирма са решили, че са по-тарикати от другите и са се сетили за най-добрия начин да рекламират услугата си.

Заплашена с най-високата глоба - 50 хиляди лева, фирмата "Джорданс консулт" обаче изглежда се изживява като недосегаема, тъй като на практика е неоткриваема и защитена от отдавна остарял закон, глобата просто не може да достигне до нея. А листовките продължават да са буквално навсякъде, накъдето човек обърне очи.

Директорът на дирекция "Административно-наказателна дейност" в общината инж. Мая Павлова обясни пред репортер на Plovdiv24.bg, че на фирмата са издадени две наказателни постановления - през декември 2009 и март 2010 година. Тъй като обаче представител на фирмата не е бил открит, второто е изпратено до централата в София, където също е останало непотърсено. Съдействието от служители на Столична община също не е дало резултат - на посочения от фирмата адрес при няколко посещения не е бил открит никой.

Инж. Павлова коментира, че действащият закон за административните наказания е от 1957 година и е отдавна остарял и трудно работещ. Съобразно записаното в него, срокът за издирване на нарушител е 2-годишен и ако актът не бъде приет доброволно, няма механизъм той да бъде съден или имуществото му да бъде запорирано.

Освен наказателните постановления на "Джорданс консулт", два акта са съставени и на фирмата, която разлепва рекламните листчета. Тромавата процедура обаче към момента не е довела до парична глоба дори и на нея, макар че най-грубо се "накичват" дървета, загрозяват обекти с културно и обществено значение.

Plovdiv24.bg потърси и втората гледна точка, макар и обвинен в изпълнение на платена поръчка от страна на олепилата цял Пловдив с листовки фирма, за да си изясни казуса и да информира обществеността, която, колкото и на определени личности да не им се вярва, наистина се интересува от опазването на околната среда, наредбите и чистотата в Пловдив.

Наш репортер се обади на един от телефоните, дадени на рекламната брошура. Проведе интересен и безрезултатен разговор с мъжа, който отговори на обаждането, без за съжаление да се идентифицира, макар че най-старателно си записа името на репортера и сайта. След няколко минути въртене в кръг слушалката бе предадена на Ирена Йорданова, която е представител на фирма "Джорданс Консулт".

Тя увери, че комуникира редовно с общината и каквото е трябвало като документи, е било представено по надлежния ред. Макар и завоалирано, Йорданова не отрече, че имат наложени глоби, но заяви, че могат да си ги платят когато си искат със съответните лихви. За съставените актове самонадеяно заяви, че тя не е разлепвала плакати, така че на нея не можело да й се търси отговорност за тях. На различни въпроси на репортера госпожата отговаряше с все същите фрази - нужните документи са представяни в общината, комуникация с тях е имало, за дължими глоби не знае. С изброяване на длъжностите, които осигуряват функционирането на фирмата, и нелепото заключение, че репортера не е неин счетоводител, разговорът беше прекратен.

"Не виждам вие какви сте и като какви ми търсите сметка. Не ме интересува какъв сайт сте, не ви дължа никакво обяснение", бяха думите на Йорданова около които се въртеше разговорът, в който и тя и колегата й бяха изключително раздразнени и излишно груби.


Виж коментарите (14)

Още по темата (40):
18.04.2018 Вижте как хванаха 22-годишен от Самоков в центъра на Пловдив по време на нагло изпълнение!
20.10.2017 Хванаха мъж от Самоков да лепи обяви по стълбове! Той: В София никой не ме закачаше!
02.10.2017 Грозни обяви, налепени без ред и извън правилата, ядосаха много кмета
20.10.2016 Фирми, регистрирани в "Столипиново", грозно лепят обяви в Пловдив
07.04.2016 Видите ли някой да лепи обяви по стълбовете - сигнализирайте!
06.04.2014 Продължават да глобяват за реклами по стълбове и дървета
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).