Надя Танева: Похвално е, че гражданите на "Източен" искат да работят

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:14 / 14.02.2011
1795
"В район "Източен" има най-много безработни. Нормално е в началото на годината да се струпат маса от хора, които трябва да се разпределят за работа", каза кметът Петър Петров повод на около 100-те човека, които днес сутринта бяха "обсадили" кметството на "Източен", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Стана ясно, че безработните, кандидатстващи всеки месец по чл. 9 от Закона за социалните помощи, за да получат месечните парични придобивки, трябва да изработят 14 дни от месеца на 4 часов работен ден. Лицата трябва да положат общественополезен труд. За целта те ще се разпределят от отдели във всяко кметство в групи по дейности. Кметът Петров обеща, че проблемът  с опашките постепенно ще се канализира, защото с времето бройката на тези лица, която в момента е 800 човека за "Източен" намалява и през лятото бройката на хората е вече около 300 човека.

"Положителното в опашките днес пред кметството на "Източен" е, че хората имат желание да работят. Похвално е желанието на гражданите да си отработят тези часове в полза на района, в който живеят. Лично кметът Петър Петров настоя обществено-полезната работа да бъде в рамките на района, защото сумите, които получават тези лица са твърде малки, за да пътуват", обясни още Танева.

"В "Източен" има най-много желаещи лица предвид най-голямата безработица в района и затова тук е най-трудно да се намери работа на всички", поясни още кметът на района Петър Петров. За сравнение Надя Танева посочи например бройката  в район"Южен, която е от 7 човека. Шефката на Социалната дирекция в Пловдив обаче успокои гражданите от "Източен ", че за всички желаещи ще се намери работа. 

Дейностите, които се възлагат на гражданите, кандидатстващи за месечни социални помощи, предимно са в ресора на "Паркове и градини"  -озеленяване, боядисване на пейки и т.н. Заплащането на всеки е различно, а осигуровките на лицата се поемат от Община Пловдив.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив
Готова е най-новата улица в Пловдив
4517 нарушения за 5 дни в Пловдив и региона!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).