ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Над 70 новости на Есенния панаир
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:44 / 16.09.2010Коментари (0)1818
©
Над 70 нови изделия ще покажат участниците в Международния технически панаир, който ще се проведе от 27 септември до 2 октомври в Пловдив. Екология, пестене на енергия, нови строителни материали, антикризисни решения, комунална техника са част от областите, в които фирмите са правили своите разработки. За тяхното представяне те са избрали най-големия делови форум за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа.

17 са световните новости, които ще може да се видят по щандовете на ЕСЕН 2010 в Международен панаир Пловдив. Сред тях са уреди за пречистване на въздух и вода без химическо третиране.

Посетителите ще се запознаят с продукт, който е носител на приза "Най-иновативна технология" от изложението в Лас Вегас, САЩ. Това е система за фотогравиране, която дава възможност графични изображения и снимки да се пренасят трайно върху бетонови фасади. Според експерти, това открива нови хоризонти пред архитектурата в областта на външното оформление на сградите.

Серия от LED лампи за помещения, паркинги и улици е базирана на елементи, които снижават консумацията на ток и удължават времето за използване. На Есенния панаир ще бъде представена и най-новата версия, която се очаква да влезе в производство до края на годината.

Дизелов маневрен локомотив, който се движи без машинист, е една от 15-те европейски новости на Есенния панаир в Пловдив. Той се управлява с дистанционно и може да работи в опасна или вредна среда, където присъствието на хора е недопустимо. Според създателите на локомотива, неговото предимство е по-ниската себестойност, което го прави "антикризисна инвестиция".

Изделията, които ще направят своята премиера на българския пазар на ЕСЕН 2010, също са ориентирани към намаляване на разходите на пари и енергия. Те са общо 40. Един от примерите е пиролизен котел за икономично и екологично отопление на големи битови и индустриални помещения.
Новост са и строителните блокчета, плочи и подови замазки от нов вид бетон, направен от полистирол, цимент, вода и специални добавки. Този материал осигурява по-добра топлоизолация, безопасност, устойчивост и дългосрочни икономически ползи, твърдят от фирмата производител.

Зарядно устройство за GSM-и спестява до 30% от консумацията на енергия и може да се използва при 7 марки мобилни телефони. Сред атрактивните експонати ще бъдат и автоматични паркинг системи, с които върху площ за една кола може да бъдат разположени две и повече, като се използват схеми за паркиране от две до над 10 нива. Те се прилагат в надземни, подземни и комбинирани паркинги.
Интересна за архитектите и строителите е автоматичната машина за производство на бетонови изделия със система за оцветяване на тротоарни плочи, бордюри, тухли, павета и други елементи от бетон.

Сред новостите за нашия пазар са също подземните контейнери за битови отпадъци. С тях не само се намаляват разходите за извозване на сметта и неприятните миризми, но се предотвратяват и поражения от вандали.

На ЕСЕН 2010 стартира и една нова изложба - ИНТЕРМИН ЕКСПО. Тя за първи път ще покаже развитието на минната индустрия. Организатори на проявата са Международен панаир Пловдив и Българската минно-геоложка камара.
На ИНТЕРМИН ЕКСПО ще бъдат представени техника и оборудване за добив на подземни богатства, за геологопроучвателния сектор и за минно строителство. Ще участват фирми доставчици на машини, резервни части, материали, софтуер, работно облекло и лични предпазни средства.

Паралелно с изложбата, на 27 и 28 септември ще се проведе и Международна конференция "Устойчиво развитие на минната индустрия в Централна и Източна Европа". В нея ще участват представители на министерства, неправителствени организации, европейски и национални сдружения от бранша, както и на много компании.


Още по темата: общо новини по темата: 10
02.10.2010 »
30.09.2010 »
28.09.2010 »
27.09.2010 »
27.09.2010 »
23.09.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Абитуриентски балове 2012
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: