Над 42 000 пловдивчани подадоха годишните си данъчни декларации

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:33 / 29.04.2020
1870
Над 42 000 пловдивчани подадоха годишните си данъчни декларации за деклариране на получени доходи през 2019 г. Близо 82 % са подадени по електронен път - 25 668 с персонален идентификационен код (ПИК) и 8 996 с електронен подпис. Останалите декларации са подадени на гише в офис за обслужване на приходната агенция, по пощата или чрез лицензиран пощенски оператор.

От НАП напомнят, че подаването на декларации за доходите на физически лица(с изключение на едноличните търговци) и внасянето на данъка трябва да стане до 30 април и съветват клиентите си да използват електронната услуга за деклариране на доходите по интернет с ПИК. През последната седмица в офиса на НАП Пловдив на ул. "Скопие“ 106 се издават над 400 персонални идентификационни кода на ден. В сградите се прилагат допълнителни мерки за защита и регулярна дезинфекция на помещенията.

До 30 юни се удължава срокът за деклариране и внасяне на окончателните социални и здравни осигурителни вноски за едноличните търговци, включително плащащи патентен данък и за земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци. До края на юни, заедно с годишната си данъчна декларация, те трябва да подадат и декларация образец № 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски.

За останалите самоосигуряващи се лица срокът за деклариране и внасяне на окончателните осигурителни вноски за 2019 г. остава 30 април 2020 г.

Националната агенция за приходите съветва клиентите си, ако имат възможност, да отложат посещенията си в офис на ведомството до преустановяването на извънредното положение, като дотогава използват електронните услуги, достъпни на https://inetdec.nra.bg/ с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис.

Подробна информация за данъчните и осигурителни правила по време на извънредното положение е достъпна в специална рубрика на сайта на НАП - https://nap.bg/page?id=762.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).