Над 200 души получиха новите си лични документи на работното си място

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (0)
18:40 / 07.02.2020
3157
На изнесено работно място с помощта на мобилна биометрична станция служители от сектор "Български документи за самоличност" през месец януари подмениха личните документи  на над 200 души от Пловдив. Организацията по изтегляне напред във времето на голяма част от подлежащите на подмяна документи се създава заради очаквания огромен наплив пред гишетата на сектора, тъй като през настоящата година изтича срока на документите на 220 000 души.

Само за месец, подалите заявление на работното си място бяха обслужени, без да напускат своята месторабота и без да посещават паспортна служба или други полицейски управления. В началото на месец януари  ОД на МВР Пловдив стартира работа с изнесената услуга, като преди това от страна на желаещите фирми и организации  беше направена групова заявка за подновяване на изтичащите през настоящата година лични карти, паспорти или свидетелства за правоуправление. 

Дирекция в Пловдив разполага с 5 мобилни биометрични станции на територията на областта, като услуга, спестява време и разход на заявителите- частни фирми, държавни и общински институции, кметства и групи граждани.  В момента няма напрежение в звената "Български документи за самоличност", което е предпоставка за активизиране на гражданите за подаване на заявления.   

Граждани, които притежават валиден електронен подпис, могат да ползват и услугата издаване на лична карта и/или паспорт чрез електронните административни услуги и да ги подадат онлайн на адрес: https//e-uslugi.mvr.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).