Над 10 000 бездомни кучета и котки в Пловдив могат да вгорчат живота ви

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (27)
17:46 / 29.12.2011
4141
Около 900 бездомни кучета и 500 котки на територията на град Пловдив са обезпаразитени, ваксинирани срещу бяс, кастрирани и маркирани, съобщи за Plovdiv24.bg д-р Веселин Бекерски, управител на обособено звено към Общинския "Зооветеринарен комплекс" в града.

По отношение на броя на бездомните животни той каза, че кучетата са около 1500, а на котките - над 10 000. 

"Най-голямо движение на глутници от бездомни кучета се наблюдава в "Северен", "Тракия", "Южен" и "Източен", а най-малко в районите "Централен" и "Западен", допълни още д-р Бекерски.

Във връзка със сигналите на граждани за нападения от бездомни кучета, той беше категоричен, че през последните месеци такива почти не са постъпвали в комплекса.

"Засилиха се този месец и до момента са 8, като 3 от тях са за един и същ случай", каза още докторът. Той припомни, че на горещия телефон на "Зооветеринарния комплекс" гражданите могат да подават сигнали относно бездомните животни.

Междувременно, във връзка със зачестилите сигнали на читатели на Plovdiv24.bg за нападения от бездомни кучета, репортерът ни се опита да сигнализира за това новия шеф на дирекция "Екология" към Община Пловдив Стефан Шилев. Въпреки упоритите опити от вчера и днес, доцент Шилев не бе открит на работното си място. Обяснението на секретарката му беше, че той все още не е назначен официално на този пост и това е причината да не говори пред т.н. представители на "четвъртата власт", а именно пред репортерите. 

Остава открит  въпросът кой тогава, ако не медиите, да информира адекватно и безпристрастно институциите за проблемите на обикновените хора?

Виж коментарите (27)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).