На стилна церемония отличиха учители от "Източен" за 24 май

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:06 / 23.05.2017
5439
Изявени учители и директори от детските градини и училищата в район "Източен" бяха отличени от районния кмет Николай Чунчуков на специална церемония в Дома на културата "Борис Христов".
"Този пролетен ден, в който всяка година честваме делото на създателите на нашата азбука Светите братя Кирил и Методий, е най-светлият и най-красивият ни празник. 

Всеки българин си спомня с благодарност и признателност за своите учители и се прекланя пред тяхното дело. Поклон пред всички Вас, посветили живота си на възпитанието и образованието на нашите деца", заяви в приветствието си кметът на район "Източен" Николай Чунчуков.

Той подчерта и направеното в образователната инфраструктурата в района. Само преди броени месеци в "Източен" бе открита новата детска градина "Чайка" - красива и комфортна, построена по европейски стандарти. Нова е и сградата на ДГ "Щастливо детство", санирани учебни и детски заведения. 

Главният експерт "Образование" Стефка Симеонова представи важни акценти от образователните проекти на район "Източен", сред които проект BG05M2OP001-3.001-0015- "Растем заедно" по процедура "Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение" на Оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Присъстващите бяха приветствани от народния представител от Пловдив и председател на Парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова, заместник-областния управител Петър Петров и заместник-кмета на община Пловдив Георги Титюков.

Виж коментарите (1)

Още по темата (275):
27.05.2023 Диян Стаматов: Политическата среда превръща образованието ни в един спрял
влак
27.05.2023 Кметът на Казанлък с емоционални думи за поминъка на Долината на розите
27.05.2023 Проф. Знеполски: Няма нищо по-страшно от несвободния човек
25.05.2023 Интересни лица на приема на президента
24.05.2023 Росен Желязков се срещна с Лоренцо Фонтана в италианския парламент
24.05.2023 Историк: Словото е сила и власт, но опредметеното слово е свещено
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).