НСС разследва борда на “Еко Глобал” по обвинение за присвояване за десетки милиони

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:53 / 15.11.2007
3959
Обвинения за присвояване в особено големи размери срещу Мария Ставрева, Иван Личев и Георги Кючуков от директорския борд на "Еко Глобал" са повдигнали преди дни касационната и софийската градски прокуратури. Това съобщи бившият адвокат на "ЕкоГлобал" и настоящ на общинската фирма "Чистота" Георги Колев. Обвиненията са срещу лицата, зад които стои бившият синдикалист Петър Станчев, който от година воюва с доскорошния си съдружник и бивш лекоатлет Атанас Търев за контрола върху почистването на Пловдив.

Адвокат Колев посочи, че сутринта е разпитван за присвояването на акциите на комуналната фирма, с която преди месец общината едностранно разтрогна 15-годишен договор за чистенето на Пловдив. Става дума за разследване на Националната следствена служба, защото в аферата за източването на "ЕкоГлобал" са замесени и магистрати, уточни Колев. Според него се касае за 300 млн лв, колкото е струвала преди година фирмата. В момента "Еко Глобал" е със запорирани от съда съдове, днес освободи и последните си 130 работници, а от месеци техниката е прехврлена на семейната фирма на Петър Станчев и съпругата му Райна, твърди Колев. Станчев и изпълнителният директор на "Еко Глобал" Мария Ставрева не отговарят на мобилните си телефони този следобед.

Чрез овлядяване на основния акционер "Брейнсторм 2001" и последвала поредица от вдигания на капитала и прехвърляния на акциите, Станчев успя да овладее "Еко Глобал". На 16 октомври Смолянският окръжен съд обаче е обявил нищожността на първото увеличение на капитала, което обезсилва и по-нататъшните джиросвания на акциите.

След това определение на съда и повдигнатите в София обвинения срещу ръководството на "Еко Глобал", в "Чистота", която пое чистенето на града, не изключват ексцесии. Адв. Колев посочи като аргумент отказа на "Еко Глобал" да предаде стопанисването на запасите от сол и пясък за зимна поддръжка, които са в складове на Асеновградско и Карловско шосе.

 



Източник: Дарик

Виж коментарите (0)

Още по темата (39):
27.12.2016 Съдът поряза мераците на комунална фирма, търсеща милиони от Общината
21.05.2013 Комуналната фирма "Еко Глобал" няма да получи 20 млн.лв. от Общината
18.01.2013 "Еко Глобал" съди Община Пловдив за 20 милиона лева
24.02.2010 Отхвърлиха иск за 50 млн. лв. на "Еко Глобал" срещу общината
12.02.2009 1 042 000 лева неустойки трябва да плати "Еко глобал" на общината
28.02.2008 "Еко глобал" съди Общината за близо 65 милиона лева
Още новини от Новини от Пловдив:
За две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Пловдивчанин: 6 жертви и 5 тежко пострадали в този участък!
Пейков: Ако бях кмет на Пловдив, не бих допуснал на Альоша да се ...
Нова промяна в движението в "Западен", но за кратко
Зов за помощ! Калин отново има нужда от средства за животоспасява...
Адвокатката на барикадиралия се полицай: Опитал е да се обеси на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).