НАП-Пловдив проверява местен с 12.5 милиона лв. заем

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
11:07 / 27.05.2011
5602
НАП Пловдив проверява лице с 12 милиона и половина лева заем. С взетия заем пловдивчанинът преди време е оправдал пред данъчните високите си доходи. Сумата обаче по-късно не е посочена в годишната му данъчна декларация.

Общо 83 лица от областта проверява НАП Пловдив заради разминаване в декларираните данни за получени и предоставени заеми. Проверяваните са разделени на две групи. Първата е от 20 граждани, които са вписали в данъчните си документи, че са получили заеми, но лицата, посочени като техни заемодатели не са декларирали подобен факт в данъчните си декларации. Втората категория проверявани е от други 63-ма души, които при предходни проверки и ревизии са оправдавали своите доходи с пари, взети назаем от роднини и приятели, а същите суми не са описани в годишните им данъчни декларации. Възможно е заемите да не са декларирани, защото са погасени напълно. Ако обаче проверките установят обратното, законът предвижда санкция в размер 10% от необявената сума.

Подобни проверки се правят, за да се установи укрит доход, оправдан с обявен в данъчната декларация заем. Освен до облагането на недекларирани доходи, проверките могат да доведат и до глобяването на онези лица, които са пропуснали да посочат в данъчните си декларации получен или предоставен заем.

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кандидатите на ГЕРБ в Пловдив: Транспортът трябва да е национален...
Пловдивски бизнесмен към шефа на полицията: Ще изляза на протест ...
Мощна офанзива на "Модър-Царевец"
Важни срокове за гласуване в подвижни секции, по настоящ адрес и ...
Съдът върна на работа бившия шеф на "Общински пазари"
Издадена е заповед да се проверят всички камери, които са засекли...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).