НАП Пловдив продаде собственост на длъжници за 1 635 640 лева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
14:51 / 24.08.2011
3149
1 635 640 лева наля в бюджета НАП Пловдив от продажбата на движимо и недвижимо имущество на лица с данъчни и осигурителни задължения. Средствата са осигурени след провеждането на 50 успешни търга от публичните изпълнители от дирекция "Събиране" през първите седем месеца на годината.

Най-много от приходите - 1 486 745 лева са от продажбата на недвижими имоти. Предимно това са селскостопански постройки на земеделски кооперации със задължения към бюджета. 130 010 лева са влезнали в хазната от продажбата на 16 превозни средства - леки и товарни автомобили, както и специализирани с хладилни камери и производствени машини. Останалата сума е от търгове на движими вещи.

Само през миналия месец юли например публичните изпълнители от НАП Пловдив са намерили купувачи на 4 трактора, 6 имота и една шевна машина. Търговете са се провели в Пловдив и Пазарджик, като някои са завършили на цени, два пъти по-високи от първоначално обявените заради големия интерес и оспорваното наддаване от кандидат-купувачите.

Обявяването на търг на обезпечено имущество е мярка, която дирекция "Събиране" в НАП прилага когато длъжникът спре да погасява задълженията си към бюджета. В полезрението на публичните изпълнители от НАП Пловдив към момента са още 84 имота и 92 превозни средства, на които ще се търсят нови собственици заради данъчно-осигурителни задължения на досегашните им.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).