ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Мъжка седмица на модата ще се проведе през януари в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:49 / 02.11.2009Коментари (1)1480
Десет седмици на модата ще се проведат през следващата година в София, Пловдив, Варна и Бургас. Календарът започва с Мъжката седмица на модата, която ще се проведе от 28 януари до 3 февруари в Пловдив. Това каза Надя Вълева - председател на Националната камара за мода. „Пловдив е избран и утвърден като трета световна локация за мъжка мода. Пловдив застава редом до Милано и Париж в мъжката мода. Това беше гласувано и прието от експертния съвет за мода към община Пловдив. Зам.-кметът по култура също го подкрепи", обясни Вълева.

Тя посочи, че информацията все още не е публикувана в световния моден календар, но това ще се случи през следващата седмица. Според Вълева тази инициатива представлява съхраняване и утвърждаване на европейските иновативни стъпки в развитието на модата. Модни къщи, които работят в областта на мъжката мода и нямат смелост все още да се появят на световните подиуми, могат да го направят като интродукция по време на мъжката седмица на модата в Пловдив, уточни тя.

На въпрос - какви тенденции се наблюдават при колекциите за сезон пролет-лято на българските дизайнери, Вълева отговори, че най-важното, е, че българските дизайнери и модни марки са започнали да осъзнават, че колекциите пролет-лято не трябва да се представят януари, февруари и март, т.е. точно преди началото на сезона. Те трябва да бъдат промотирани половин година напред. „Започнахме да отбелязваме и отчитаме доста осезателно тази промяна. Това, което се продава, се продава през сезона, но те започват да подготвят колекции сезон напред", обясни Вълева. По думите й дизайнерите започват да въвеждат много смело свой собствен почерк в избора на материи, фирмени аксесоари с логото на българските марки, индивидуални, автентични кройки.

„Най-авторитетен ще стане подиумът, след като се получи промяната в медийното отношение и държавната подкрепа. Много е важно медиите да си променят отношението и дизайнерите да добият смелост. И модата може да стане достойна визитка на България, както музиката и спортът", заключи Вълева.

Източник: агенция "Фокус"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Експертен съвет за мода към Община Пловдив??? Как си запълват работното време тези хора? По темата - очаквам с нетърпение да видя в Пловдив последните колекции на Дискуеърд, Зеня и Пол Смит, ако не бъдат пренебрегнати за сметка на величия от типа на Парушев, Пиер и Аполон...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Covid-19
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Серия от трусове в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: