Мощна полицейска акция в Пловдив! Задържани са наркодилъри и проститутки!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
15:24 / 03.11.2017
24877
В изпълнение на разпореждане на главния секретар на МВР на територията на ОД МВР Пловдив бе проведена от петък до неделя масирана полицейска операция за противодействие на престъпността, охрана на обществения ред и безопасност на движението. Участие в нея взеха служители от районните управления, отделите "Криминална полиция", "Охранителна полиция" и "Разследване" и от сектори "Пътна полиция" и "Специализирани полицейски сили". Това съобщиха от полицията днес.

Акцент в акцията бе поставен на предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с разпространение и употреба на наркотични вещества; установяване на обявени за издирване лица, автомобили и вещи; контрол за спазване разпоредбите на Наредба № 1 на Община Пловдив и Закона за закрила на детето за недопускане продажба на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни, както и присъствието им на обществени места след 22.00 часа без придружител. Проверки са предприети и по линия на търговията с акцизни стоки без български бандерол, частно-охранителната дейност и спазване на правилата по Закона за движение по пътищата.

Освен към нощните заведения, входно-изходните артерии и централната градска част на Пловдив, действията бяха насочени и към по-малките населени места в областта. Полицейските служители са проверили общо 270 обществени места, 736 МПС и 1894 души. Заловени са шестима разпространители на наркотични вещества и 21 проституиращи лица. Установени са 17 нарушения на режима на присъствие на деца в заведения и други 4, при които им е извършена продажба на алкохол и цигари.

По метода "широкообхватен контрол" пътни полицаи са спрели общо 110 автомобила, констатирали са 85 нарушения на Закона за движение по пътищата. С помощта на мобилни системи за видеоконтрол са регистрирани 77 случая на движение с превишена скорост. Един водач е бил неправоспособен, двама са били употребили алкохол над 1,2 промила, а друг е бил под въздействието на наркотични вещества. 

С нередовни пътни документи са били две МПС, друго е било без включени светлини през деня, а трето - технически неизправно. В хода на специализираната операция са образувани общо 6 досъдебни производства и задържани 11 лица. За констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 4 акта и 4 глоби с фиш.


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).