Мощна акция на МВР Пловдив срещу наркотиците около училищата!

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (1)
17:12 / 13.02.2020
9432
Районната прокуратура и пловдивската полиция вдигнаха мерника на младежите, които държат или разпространяват наркотични вещества в районите на училищата в града под тепетата и провинцията, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Това стана ясно на брифинг преди минути, в който участваха районният прокурор Чавдар Грошев, неговият заместник Атанас Илиев и директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев.

Първата специализирана полицейска операция по това направление беше проведена вчера. Обхванати са били общо 85 учебни заведения в Пловдив и региона, както и 25 места, на които учениците се събират да пушат. Спипани са общо 6 лица между 15 и 17-годишна възраст.

"С тях ще работят колегите от детска педагогическа стая. Ще търсим и срещи с родителите им. Тези проверки ще се извършват минимум между 2 и 3 пъти седмично, докато не се справим с наркоразпространението около учебните заведения“, заяви комисар Рогачев.

Районният прокурор Чавдар Грошев обясни, че вчера униформени от Второ РУ са обиколили района на Сахат тепе. В близост до учебно заведение е била проверена група от младежи със съмнително поведение. 24-годишен младеж признал, че държи амфетамин, но вече бил употребил голяма част от него и му останало съвсем малко.

Техни колеги от районното пък спипали друг младеж на 17 години. Той се опитал да изхвърли пакет с марихуана, но дрогата била иззета. По случая е образувано досъдебно производство. На територията на Трето РУ е било спипано лице на 17 години, което държало в себе си амфетамин и хашиш.

"Борбата с наркотиците сред подрастващите не е само планове и отчети. Започнали сме и активни действия по това направление. Тези акции са ис превантивен характер. Държането на наркотични вещества е тежко престъпление, за което се предвижда от 1 до 6 години затвор и глоба“, заключи прокурор Илиев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).