Мощен трус в Пловдив! Превозвачи поискаха незабавна оставка на шефа на ОП "Организация и контрол на транспорта"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
14:12 / 30.08.2021
8914
Позиция на Националната асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи:

На 31.08.2021г. в 8,00 часа сутринта пред сградата на общинско предприятие "Организация и контрол на транспорта“ в Пловдив ще се състои протест на превозвачите, осигуряващи автобусен и таксиметров транспорт в Пловдив и региона.

Поради противоепидемичните мерки пред сградата на общинското предприятие се очаква да се съберат до 15 представители на транспортни фирми, а над 200 ще бъдат разположени в различни части на града в пълна готовност за протестно автошествие. Маршрутът на автошествието не е определен, очаква се коли с лозунги да протестират в различни точки на града.

Искането на протеста е незабавната оставка на директора на ОП "Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков, който според протестиращите закриля сивия сектор в таксиметровия бранш и изпълнява своите задължения неефективно. Протестиращите са подготвили искане за оставката на инж. Вълков, което по време на протеста ще депозират в деловодството на общинското предприятие.

Искането съдържа констатация, че управлението на общинското предприятие е довело до провал в областите "Организация и контрол на движението" и "Автобусен и таксиметров превоз на пътници", настройване на институциите в града една срещу друга чрез даване на неистински обяснения относно провала на връзката между центъра за видеонаблюдение и КАТ, както и десетки обосновани причини за оставката на инж. Вълков, сред които е изложено и съмнение за участието му в корупционни практики, свързани с необоснованото двойно увеличение на доставната цена на автомобилните превозни стикери за извършване на таксиметров превоз.

Един от фрапиращите примери за неефективно управление на общинското предприятие, според протестиращите е и неосигуряването на необходимите субсидии за нормално функциониране на градския транспорт, което е и причина за намерението на автобусните превозвачи да спрат за извозват пътници на 10.09.2021 г.

Протестиращите са категорични, че оставането на инж. Вълков на поста директор на ОП "Организация и контрол на транспорта“ в Пловдив ще доведе до задълбочаване на хаоса с организацията на движението при извършването на ремонти в града и икономическа война между автобусните и таксиметрови превозвачи, породена от нереално ниските минимални цени за таксиметров превоз. Припомняме, че няколкократно Асоциацията на таксиметровите превозвачи в последните години повдигаха искания за увеличаване на минималната тарифа за таксиметров превоз, които бяха аргументирани и със становище на финансисти, но исканията им не бяха уважени от община Пловдив и общински съвет Пловдив.

Организатори на протеста са Хамди Омер - председател на Националната Асоциация за Защита на превозвачите и таксиметровите водачи, Веселин Дошков - Национално сдружение на автобусните превозвачи, Мариан Киров - Асоциация на таксиметровите синдикати, Пловдив, Володя Домашенко - съпредседател на Национална Асоциация за Защита "Георги Ряпов".

Виж коментарите (4)

Още по темата (1005):
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
24.04.2024 Кондукторка показа доста неприличен жест към девойка в Пловдив
22.04.2024 Пловдивчанин: Лъжат ни!
20.04.2024 Пловдивчанин: Харчите ли си спокойно парите?
14.04.2024 Важна промяна: Отпадат последните курсове в разписанието на някои автобуси в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).