Морето отива в полето: Нова атракция близо до Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
09:25 / 25.06.2023
73094
Частен инвеститор планира да изгради уейк парк за активен спорт и рекреация край пловдивското село Калековец. Теренът попада в зона за курорт и допълващи функции съгласно ОУП на община Марица. Инвестиционното намерение е депозирано в РИОСВ - Пловдив за одобрение, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Новата атракция ще бъде разположена върху обща площ 12 декара, като само водоемът ще заеме 10 164 кв.м. Феновете на активния спорт и алтернативната култура ще могат да практикуват разнообразни водни спортове - водни ски, кайсърф, уекборд, скимборд, уекскейт. 

Водната площ ще бъде захранена с вода от съществуващ сондажен кладенец. Дъното на водоема, който ще бъде с дълбочина около един метър, ще бъде покрито с геомембрана, с цел предотвратяване загубата на вода.

За целите на уейк парка ще се направят две съоръжения /лифт/, които представляват метална конструкция монтирана върху бетонови фундаменти.  Съоръженията ще бъдат монтирани от двете страни на водоема /изток и запад/ и ще бъдат свързани помежду си с метално въже, именно чрез това съоръжение се практикува този вид спорт-уейк борд, посочват инвеститорите.

В имота се предвижда строителство на магазини за промишлени стоки и за отдаване под наем на екипировка - жилетки, каски, неопрени, шорти, уейкборд, скимборд, водни ски, уейкскейт и кайтсърф дъски със страпове и автомати и други. Ще бъде изградена съблекалня с необходимите санитарни помещения - тоалетни за инвалиди, за персонал и за посетители, душове. Сградите ще са едноетажни постройки с носеща метална конструкция и термопанели, павилионен тип. Масивно строителство не се предвижда. 

Преди реализация на инвестиционното намерение ще бъдат изготвени технически проекти по всички изискуеми части съгласно Закона за устройство на територията и реализацията ще бъде изпълнена съгласно одобрените проекти.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).