Мобилен оператор заплашва, че Пловдив ще остане без мобилни връзки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (29)
16:29 / 08.07.2010
7790
Нахален мобилен оператор, на който определен брой антени ще бъдат демонтирани, тъй като попадат в 300-метровото ограничение за отстояние от училища, детски и здравни заведения, си позволи наглостта завоалирано, скривайки се зад високопарни фрази и уверения как работи изцяло спазвайки законите и здравните норми, да заплаши пловдивчани, че така ще останат без покритие. Това се казва в нарочно изпратена до редакцията на Plovdiv24.bg декаларация от самия оператор.

Решението, взето преди година от Общинския съвет след масово обществено недоволство да се регламентира това ограничение, щяло да направи невъзможна работата на мобилните мрежи в града и на практика щяло да остави стотици хиляди граждани, фирми и институции в Пловдив без комуникации.

От ръководството на мобилния оператор изразяват "загриженост" за финансовите загуби, които гражданите ще понесат, както и че със свалянето на няколко от антените им, достъпът до спешните телефони щял да стане невъзможен. Апокалиптичните картини не спират до тук - в официалното становище се описва как работата на полицията ще бъде възпрепятствана, Пожарната и "Гражданска защита" нямало да могат да се отзовават при инциденти и като цяло светът на стотици хиляди пловдивчани и гости на града щял да се срине.

Самите те обаче уточняват, че не знаят за кои техни антени се касае, тъй като все още не са получили заповедтта, която по-рано днес бе подписана от кмета Славчо Атанасов. Апокалиптичните картини по всяка вероятност целят мобилизиране на клиентите на въпросния оператор с цел защита на корпоративните им интереси, поради което ще запазим името на оператора в тайна.

Не отдавна решение за премахване на опасни антени бе взето и от общинския съвет във Варна, където към момента се изготвя карта с точните места, където трябва да бъдат демонтирани съоръженията. В морската столица мобилните оператори заплашиха със същото, но и там подобни спекулативни декларации не свършиха работа и администрацията на Варна продължава работата си по откриване на опасните антени.


Виж коментарите (29)

Още по темата (59):
01.06.2023 Сигнал: Антена на Yettel е насочена срещу стаите на нашите деца
12.04.2022 Пловдивчани към Yettel: Кажете коя генерация са в момента антените на
покрива?
21.03.2022 Позиция: Антената на Yettel не е 5G, няма научни доказателства за
вреда
17.03.2022 Жители на Пловдив за антена на Yettel: Дръвчета вече съхнат заради електромагнитните вълни
12.03.2020 Жители на "Тракия" на бунт срещу антени на "Теленор": Облъчват ни!
31.07.2019 А1 с подробна информация пред Plovdiv24.bg за новата антена в Кючука
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).