Множество проекти за облекчаване на трафика в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:18 / 19.03.2007
1616
След броячите на светофарите и поставянето на светофарна уредба на кръстовището на улиците "Преслав" и "Гладстон", общинските съветници от ОДС Константин Георгиев и Едуард Сарафян, както и зам. кмета на район Централен Георги Тютюков представиха още едно предложение за подобряване на движението в Пловдив. По тяхна идея е разработен проект, който предвижда изграждането на лента за ляв завой от бул."Руски" към ул."Гладстон" (в посока Центъра). Според проекта 55 метра от пътното платно на бул."Руски" пред Търговската гимназия се разширяват с 1,50 м. за сметка на разделителната ивица, като същевременно се запазва съществуващата до сега дървесна растителност (чинари). По този начин вместо съществуващите до сега две ленти за движение се образуват три - една за движение на право и дясно, една само за направо и една само за ляв завой. Според тях това решение ще премахне "тапата", която се получава в момента и ще съкрати драстично изчакването на това кръстовище, особено в пиковите часове.

След много разговори с граждани са набелязани и други проблемни за града места, за които ще бъдат изработени проекти. Това са:
- кръстовището на бул."Христо Ботев и ул."Любен Каравелов" (до новия Стоматологичен факултет), където трябва да бъде поставен светофар
- оформяне на лента за ляв завой по бул. "Цар Борис III Обединител" към ул."Граф Игнатиев"
- изграждане на локални ленти за десен завой от ул."Цанко Дюстабанов" към бул."Цар Борис III Обединител" в посока Сточна гара, както и от ул."Бетовен" към бул."Шести септември" в посока пл."Съединение", като целта е да се избегне конфликтната точка между пешеходец и автомобил.

Тези предложения са началото на една стратегия за облекчаване движението по пътищата на територията на община Пловдив. За целта ще бъде изработен и интернет сайт - www.zamladite.org, на който всички граждани ще имат възможност да дават предложения, мнения и оценки по отношение на обществено значими проблеми и въпроси, касаещи нашия град. Това ще бъде един от методите, чрез който вносителите на тези проекти ще провеждат обществен диалог за Пловдив.


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
03.06.2007 Одобриха проекта за трета лента на бул. "Руски"
19.03.2007 Чакат КАТ за разширението на бул. “Руски”
Още новини от Новини от Пловдив:
Препродажбата на билети продължава
30 индийци ще карат градски автобуси в Пловдив, дават им жилища и...
Няколко въпроса след фаталната катастрофа на булевард "Руски"
В западната част на Пловдив: Вдигат му чистачките, но не му пука
Историческо богослужение на митрополит Николай в Дубай
Как оцеля последното лятно кино в Пловдив?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).