Множество пожари в Пловдив и областта само за ден! Пожарната с призив към гражданите

Автор: Силвия Станева
Коментари (0)
16:56 / 29.08.2020
3711
В рамките на днешния ден на територията на областта са възникнали множество пожари на големи площи, предимно предизвикани от запалвания на сухи стърнища и непригодни площи. За реагиране на всички сигнали и осъществяване на гасителните действия е ангажиран целият състав и наличната специализирана техника на РДПБЗН Пловдив.

По разпореждане на директора комисар Мангараков началниците на районни служби създават организация съвместно с кметовете на населените места за привличане на доброволци в помощ на огнеборците.

През последните часове, освен за големия пожар между селата Брягово и Драгойново, сериозен ресурс е насочен и на още две места. В с.Калояново гори обор с животни, а в с.Нови извор - стърнище на голям фронт, с опасност да обхване 500 дка слънчоглед. Отново ръководството на РДПБЗН Пловдив апелира за отговорност и недопускане на пожари в резултат на палене на огън на открити места.

Усилията при гасенето на непригодни площи създават опасност самите населени места може да останат без пожарни автомобили. Пример за това е от вчерашния ден, когато от запалени треви в гробищния парк на гр. Кричим огънят обхвана гора. Днес в 11.00 от запалени сухи треви в гробищния парк на с. Червен огънят обхвана голяма площ и пожарникарите от Асеновград гасиха пожара в продължение на три часа. Наложи се да бъде пренасочен и екип от Пловдив да пази града.

Апелираме към всички граждани: Не палете сухи треви и площи! Пазете населените места и природата от пожари. Пожарната безопасност не е приоритет само на органите за пожарна безопасност, а и на всеки гражданин. При нужда се включете на помощ на пожарникарите! 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).