Многомилионни инвестиции и хиляди нови работни места в Пловдив и региона

Автор: Мариана Панчева
Коментари (11)
13:45 / 14.12.2017
66653
Хиляди новонаети служители и многомилионни инвестиции отчетоха днес едни от най-големите фирми от Пловдив и региона, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Добрите новини станаха ясни по време на церемонията по връчването на годишните отличия за стратегически инвеститор за Пловдив и региона. Друга впечатляваща новина е, че според статистика в града под тепетата тази година са създадени повече работни места отколкото в цяла Северна България.
 
За да покаже своето уважение и признателност към хората, избрали да развиват своя бизнес в Пловдив, днес кметът Иван Тотев награди 14 компании за техния значим принос в развитието на бизнеса в града. 

"Хубавото и много радващо е, че виждам силен интерес за инвестиции на наши, местни, пловдивски компании", коментира Тотев. По думите му това ще позволи на пловдивския бизнес да удвои пазарите си, да се развива, да увеличи броя на заетите. Затова и фокусът на Общината през следващата година ще е да подпомага местни компании, компании, ситуирани в града, за да стане Пловдив още по-добро място за живот и още по-привлекателно място за инвестиции. 

А ето и кои фирми отнесоха наградите:

Бела България, Биомашиностроене АД, една от най-бързо развиващите се български софтуерни компании Булпрос; едно от най-големите текстилни предприятия в България с над 600 служители - Булсафил; Ви Пи Брандс - топ производител на вина и спиртни напитки. И още - Енигма Софтуер Груп; Интрама, Милара, Обединена млечна компания. 

Отличие получи и Осрам, един от най-големите производители на  осветителни системи в света, който вдигна най-новия си завод точно край Пловдив. В него вече са заети над 700 души, а планът е служителите да достигнат 900. 

Сред наградените се нарежда най-голямата транспортна фирма в България - ПИМК, осигуряваща работа на над 1700 души, ТЕД БЕД, изнасящи продукция в над 30 държави; водещата компания за Футболна статистика и анализи Футбол радар, както и една от най-големите металургични компании в страната - Хъс ООД. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (11)

Още по темата (521):
10.04.2024 65 водещи компании търсят служители в Пловдив
28.03.2024 ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo
UniRetiCon
23.03.2024 Нов завод за 107 милиона до Пловдив търси 110 работници
21.03.2024 Западен гигант започна изграждането на нов завод в Пловдив
20.03.2024 Инвестиции за над 250 милиона евро: Новите заводи край Пловдив
16.03.2024 Предвиждат изграждането на пешеходна алея и веломрежа, която да свърже общините Раковски и Марица
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).