Много любопитно изказване на адвоката на собственика на парка зад хотел "Санкт Петербург"

Автор: Мариана Панчева
Коментари (11)
20:04 / 14.03.2019
15189
"Стигнахме до компромисен вариант и частният, и общественият интерес да бъдат защитени". Това заяви Георги Маринов - адвокат на Байрям Сали Солак - управител на "Парадайс Гардън Резидънс" ЕООД (собственик на парка зад хотел "Санкт Петербург"). Днес сутринта двамата бяха на среща при кмета Иван Тотев, която идва ден, след като жители на "Кършияка" обявиха битката си за запазване парка, обсадиха залата и кулоарите на пловдивския Общински съвет и след това разговаряха с градоначалника, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Казахме каквото трябва, срещата протече нормално. Понеделник или вторник ще вкараме инвестиционно предложение", заяви самият Солак.

"Ще направим няколко предложения на Общината, ще ги предложим в понеделник. Инициативният комитет и администрацията ще преценят кое е най-целесъобразно и за хората, и за Общината. Ако държат на заплащане, ще направим заключение на вещо лице. От 2006 година насам цената на имота многократно се е променяла, варирайки от 11 000 000, над 20 000 000 и така", посочи още адвокат Маринов.

"Влизаме в преговори, каквото може да се постигне с дипломация, и с война не може да се постигне", заяви на свой ред и председателят на Комитета за запазване на парка - Асен Костов. "Кметът изпълни исканията ни - даде ни и лично завери действащия ОУП, завери лично и бъдещия ОУП, който е предложен. Влязохме в преговори и с другата страна, в понеделник ще имаме трета работна среща, за да видим конкретните предложения. Отворени сме към всякакви варианти."

По думите му днес се е получил конструктивен разговор, в понеделник отново са в Общината, за да се запознаят с вариантите на инвеститора, които след това да представят на хората, чиито интереси представляват. Паралелно с това продължава събирането на подписи за защита на парка, до момента са събрани над 1500, а за неделя на място ще се организира събрание, на което ще се даде отчет за свършеното до момента. 

"Нашата идея е да разрешим проблема по мирен начин и в кратки срокове. Нас ни интересува да запазим парка", категоричен бе Костов.

Виж коментарите (11)

Още по темата (171):
23.04.2024 Бетонираха дърво в Пловдив
14.04.2024 Разпродават парка зад хотел Санкт Петербург за 14 млн. лева
06.04.2024 Битката за парка зад хотел "Санкт Петербург" изглежда почти загубена
04.04.2024 Няма да му се размине на бизнесмена, тръгнал да прави ремонт, без да
пита
05.09.2023 Общината придобива парка зад хотел Санкт Петербург?
14.08.2023 Паркът зад хотел "Санкт Петербург" се превърна в развъдник на змии и
гущери
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).